Головна » 2021 » Лютий » 18 » В Борщеві люди виступили проти будівництва біогазової електростанції

В Борщеві люди виступили проти будівництва біогазової електростанції

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2323
Кілька днів тому "Звістка" писала про плани міської влади дати старт реалізації масштабного проекту з будівництва на території міста біогазової електростанції, яка працюватиме на біологічних відходах, відхода рослинництва та тваринництва.

Учора в залі засідань відбулось громадське обговорення цього проекту, в ході якого місцеві жителі мали можливість не тільки дізнатись від представників мерії та міського голови Ігора Чопика про плани стосовно будівництва підприємства, а й висловити власні думки стосовно реалізації цього проєкту.

"17.02.2020 року за ініціативою міського голови відбулися консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення та громадських слухань з питань будівницва сміттєпереробного заводу. Присутні жителі Борщівської громади категорично проти запропонованої ділянки на виїзді з вул. Вовківської (500 метрів до житлових будинків) під будівництво підприємства з виробництва електроенергії на біопаливі. Чи потрібно громаді таке виробництво, яке перобляє 26 тонн сировини за добу. Сміття будуть звозити з цілої області.",- написав на власній сторінці Іван Щербанюк.

Загалом участь у обговоренні майбутнього проєкту взяло близько тридцяти місцевих мешканців, більшість з яких були проти ідеї міської влади проводити будь-які роботи в такій близькості до житлового масиву.

Зокрема, як розповів "Звістці" Іван Щербанюк, люди пропонували владі розглянути можливість зведення біогазової електростанції не в кількох сотнях метрів від житлових будинків, а далеко за містом. Називались території за борщівським газоскладом (колишній військовий полігон) та відстійники цукрового заводу (зі сторони дороги на Цигани), де більше 80 гектарів вільної землі. На такі пропозиції людей представники керівництва реагували з помітним роздратуванням і навіть ображались, що присутні не погоджуються пристати на запропоновані владою та бізнесменами ідеї.

На завершення Іван Щербанюк додав, що присутні мешканці міста зовсім не проти утилізації сміття, а проти близькості підприємства до житла та звезення сміття з цілої області. Люди категорично проти перетворення міста на великий смітник.
Переглядів: 2323


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: