Головна » 2021 » Лютий » 15 » В Борщеві планують побудувати потужний комплекс, який відходи перетворюватиме на біогаз

В Борщеві планують побудувати потужний комплекс, який відходи перетворюватиме на біогаз

27.07.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3343
В Борщеві планують побудувати біогазову електростанцію, яка перероблятиме 26 тонн органічних відходів на добу. Проєкт реалізують у партнерстві з ТОВ «Німецько-Українське підприємство «Браун Індастріал Технолоджі» (НУП «БІТ»).

Для фінансування спільного проекту буде створено цільовий бюджет, який наповнюватиметься дольовими внесками учасників: обсяг інвестування з боку німецького партнера складатиме — 70%, а доля інвестування від міської громади — 30%. Загальний кошторис проєкту 6 млн євро.

Метою програми, що була розроблена винятково для міських громад України, є впровадження сучасних технологій в систему поводження з муніципальними відходами, до складу яких входять: побутові відходи, що біологічно розкладаються; активний̆ мул побутових стічних вод міських очисних споруд; садові та паркові відходи (сміття, листва та гілки); відходи рослинництва та тваринництва, а також відходи місцевої промисловості та торгівельних мереж.

На нещодавній сесії Борщівської міської ради, яка відбулась 12 лютого, депутати підтримали пропозицію створення спільного комунального підприємства ТОВ "Борщівська теплова електростанція", цим самим давши старт реалізації майбутнього інвестиційного проєкту.

Міський голова Ігор Чопик, виступаючи перед присутніми, закликав депутатів всіляко сприяти залученню інвестицій та реалізації таких речей, щоб цим самим збільшувати дохідну частину бюджету.

За словами представника фракції ВО "Свобода" Андрія Данилевича, депутати готові підтримати настільки важливу ініціативу та створення спільного підприємства, якщо в найближчому майбутньому їм дозволять ознайомитись з усіма етапами роботи аналогічних підприємств та їх екологічній безпечності для жителів краю.

Тепер слово за самими жителями громади. Адже лютого 2021 року о 11:00 год в залі засідань Борщівської міської ради по вул. Шевченка, буд. 20А (І поверх) відбудуться громадські слухання з питання створення спільного українсько-німецького підприємства з виробництва електроенергії на біопаливі у місті Борщеві. Саме від цих слухань та думки містян в значній мірі залежатиме майбутнє створення підприємства.
Переглядів: 3343


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: