Головна » 2017 » Липень » 6 » В Борщеві провели семінар для експертів та симпатиків використання біопалива

В Борщеві провели семінар для експертів та симпатиків використання біопалива

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1800
04 липня 2017 р. на експериментальній базі НТЦ "Біоенергія" м Борщів проведено науково - практичний семінар для експертів, представників місцевого самоврядування та симпатиків біоенергетики з питань використання біомаси високопродуктивних біоенергетичних культур та органічних відходів переробки сільськогосподарської продукції для ефективної конвертації в енергію.

Мета семінару - продемонструвати переваги виробництва енергії з біопалива та переконати місцеві громади у тому, що за цими проектами – економічні переваги, енергетична незалежність, створення нових робочих місць, зміцнення міст та регіонів загалом.

Ключові питання що обговорювались на семінарі:

• Особливості виробництва теплової та електричної енергії з відновлювальних ресурсів;
• Гарантії від держави та економічні стимули переводу газових котелень на біопаливо.
• Джерела фінансування «зелених» проектів та досвід роботи з міжнародними донорами та проектами.
• Норвезький та український досвід вирощування високопродуктивних енергетичних культур та використання біомаси для комунальної енергії.

В процесі проведення семінару відбулося знайомлення з логістикою заготівлі біомаси та паливної щепи. Учасники семінару вивчали роботу твердопаливної котельні піролізного типу, що використовує в якості палива паливну щепу та відходи деревопереробки для забезпечення теплом приміщення Науково технічного центру до 1000 м2.

Вартість теплогенерації з паливної тріски в перерахунку на тонну умовного палива становить дешевше опалення газом. Основа теплопостачання в комунальній сфері України – близько 24 тис. невеликих і середніх котелень. За даними Мінрегіонбуду, близько 16 тис. з них працюють на газі, і в основному саме вони споживають біля 8 млрд. кубометрів природного газу, які витрачаються на нагрів води для комунальних потреб.

Захід проводиться за ініціативи та підтримки Норвезько-українського проекту «Створення центру для біоенергетики та управління місцевими ресурсами» та НТЦ «Біоенергія».



Переглядів: 1800


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: