Головна » 2018 » Вересень » 24 » В Борщеві проводять нестандартні уроки та вчать дітей любити Україну

В Борщеві проводять нестандартні уроки та вчать дітей любити Україну

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1528
Щоб прищепити своїм вихованцям любов до України, розширити і поглибити знання їх про свою рідну державу, формувати і розвивати патріотичні почуття, громадянські якості, розвивати пізнавальний інтерес до її героїчної минувшини і не менш славетного сьогодення рідного краю, виховувати почуття гордості за рідну землю, бажання приносити користь рідній країні, сприяти покращенню життя на цій землі, використовую нестандартні уроки.

Якщо урок нестандартний, то він переповнює учнів незабутніми враженнями, заряджає позитивною енергетикою та допомагає з’ясувати істину, зробити власний висновок про події, які відбуваються в державі, довкіллі.

Роздумуючи над темою першого уроку «Діти об’єднують Україну», мені прийшла на думку цікава ідея, розпочати його флешмобом «Єдна Україна» серед учнів 4-х та 2-х класів . Разом зі своїми колегами Федишин Г.Є. (класоводом 4-Б класу), Скорохід Л. Д. (класоводом 2-А класу), Сливкою О. І. ( класоводом 2-Б класу) ми втілили цю ідею в життя.
На центральній площі нашого міста (за попередньо зображеним цілісним кордоном України) учні, взявшись за руки, об'єднали Україну.

З великим душевним піднесенням дружно виголосили гасло « Моя Україна у серці єдина і кращої в світі для мене нема», зворушливо звучав Гімн України з уст школярів, вчителів та їх батьків.

Фіналом флешмобу стала спільна молитва (біля пам’ятника воїнам УПА) вчителів, учнів та їх батьків за мир у нашій державі, вшанування пам'яті тих героїв, які віддали життя за світле майбуття українців.

Урок ми подовжили у своїх класах. У моєму 4-А відрадно було почути чудову пісню про Україну зі співочих уст нової учениці Федосової Віолетти, яка усіх зачарувала своїм вокальним даром.

Цікавим було жваве спілкування, із запрошеною на урок, матір’ю воїна-захисника Тесленка Станіслава Юрійовича (який проходить службу у військовій частині ППВ 1428 протиповітряних військ), Мойковською Гаїною Вікторівною. Учні зустріли її оплесками, чим дуже розчулили жінку. Гаїна Вікторівна розповіла про фронтову службу сина та його побратимів, про ротаційний підрозділ, у якому тепер служить він. Четвертокласники щиро дякували матері воїна за спокійне та мирне своє життя в тилу, вручили квіти, адже наш клас постійно підтримує зв'язок із Станіславом.

Звісно, що не обійшлось на уроці без цікавих завдань. Склавши слово «патріот» із розформованих букв, кожна група учнів добирала патріотичні гасла до кожної літери, зокрема:
П – поважати традиції та звичаї пращурів;
А – активізувати свої таланти для заможного життя українців;
Т – трудитись на совість;
Р – розвивати свої творчі здібності;
І – ініціювати свої ідеї;
О – оберігати святині-символи України;
Т – творити добро в абсолютній любові.

На завершальному етапі школярі попрощались із літом, читаючи мою авторську поезію про літо. Одягнувши чарівні окуляри, учні заповнили і розфарбували цікаву вікторину «Моє чудове літо».

Алла Прокопишин, вчитель – методист початкових класів



Переглядів: 1528


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: