Головна » 2017 » Листопад » 21 » В Борщеві розгорівся новий скандал: депутати свідомо відмовились виділити землю АТОвцям чи стали пішаками в чужій грі?

В Борщеві розгорівся новий скандал: депутати свідомо відмовились виділити землю АТОвцям чи стали пішаками в чужій грі?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2786
Учора, під час десятої сесії міської ради в залі розгорілась дуже запальна і малоприємна дискусія, якщо перекрикування та взаємні звинувачення можуть взагалі бути елементами дискусії. Головна причина суперечки - питання виділення землі учасникам бойових дій.

Голоси народних обранців розділились порівну, хоча ще на початку сесії, коли питання з голосу внесли на розгляд депутатів, більшість проголосувала "за". Після цього майже ні у кого не було сумнівів, що сьогодні, напередодні Дня Гідності та Свободи, учасники АТО та ветерани російсько-української війни стануть на крок ближчими до отримання земельних ділянок, обіцяних їм державою.

Однак усе сталося "з точністю до навпаки": головна "радикалка" міської ради Уляна Пасічник вправно переламала ситуацію на власну користь та користь людей, які разом з нею прийшли відстоювати своє право на володіння землею. І нехай ця земля свого часу була відведена для житлової забудови, а люди самовільно зайняли її і уже більше двадцяти років використовують для городництва, хіба ж хтось зважає на закон і право, коли мова заходить про особисте. Жодна зі сторін поступатись не хотіла, а тому відразу стало зрозуміло, що до спільного знаменника сьогодні не прийти.

В кінцевому результаті 10 депутатів "утримались" і не підтримали питання, що викликало обурення у присутніх атовців. Ще десятеро голосували "за" і тільки Ульяна Іванівна "проти".

"Самозахоплені городи понад усе. На вулиці Крушельницької є вільна ділянка, функціональне призначення - для будівництва. Ця ділянка цілком нормально, дуже довго і без жодних законних на те підстав використовується місцевими жителями для городництва. І нічого поганого в цьому нема. Але все халявне до пори, до часу. Хлопці сьогодні знову не отримали ділянок. Бо ж війни в цій державі немає. Є лише люди типу "прийшов_побачив_переміг". От так завдяки тиску Уляни Іванівни Пасічник на піддатливих впливу депутатів, були захищені городи, в тому числі і самої пані Уляни. Аплодую стоячи тим, хто не втримався за свою "позицію".", - написала на власній сторінці Христина Яворська.

Власну версію про події в сесійній залі озвучив головний "укропівець" району Андрій Ратушняк, за словами якого, міська влада спеціально ініціювала чергове протистояння між депутатами. На думку лідера "УКРОПу", комусь з представників влади дуже вигідно, щоб опозиційні депутати пересварились і не мали часу і згуртованості контролювати дії владної верхівки.

І дійсно, в словах Андрія Ратушняка може бути зерно істини, адже земельна ділянка, яку люди обробляли уже більше двадцяти років, до цього часу була абсолютно не цікава борщівській владі. Та й майже рік часу, відколи діє уже новий склад депутатів, жоден з них навіть не спромігся зайнятись цією проблемою. Аж тут депутат від провладної "Самопомочі" Сергій Гарасюк фактично стає ініціатором того, щоб забрати городи у звичайних людей, серед яких і депутат Ульяна Пасічник, на яких невдовзі будуть будувати житлові будинки.

Дивним виглядає і той факт, що відразу двоє депутатів "Батьківщини" не підтримали колег з "Самопомочі" і пішли проти рішення мера Івана Кобилянського. Чому так сталось і невже до цього завжди і у всьому слухняні представники партії влади вирішили зіграти у власну гру? Невже у міського голови не знайшлось аргументів, щоб переконати власних депутатів? Чи представники "Батьківщини" в реальності і не хотіли, щоб це питання було вирішене позитивно і головною метою було розсварити тих, хто не згідний з існуючою політикою міської ради?

Можливо правий Андрій Ратушняк в тому, що сьогодні влада Борщева, боячись відповідальності та намагаючись позбутись опозиціонерів, вирішила скористатись принципом "розділяй та володарюй". Якщо так, то частково їй це вдалося. Адже уже сьогодні не зрозуміло, хто з ким, які ідеї сповідує і кому тепер захочеться контролювати владу міста і громади.

"Наша міська рада і в думках не мала вирішити питання по виділенню землі атовцям. Це був черговий привід стикнути лобами депутатів, бо дуже вже їм не підходить наша єдність. І щоб всім було зрозуміло: ніхто людей про те, що їхні поорані городи вже не будуть використовуватись не попереджував, альтернативних земельних ділянок ніхто людям навіть і не пробував запропонувати. А тому пенсіонери, яким по 60 - 70 років залишаються ні з чим. Це що їх прихоть в такому поважному віці садити городовину? Ні, засіб для виживання.",- прокоментувала ситуацію Уляна Пасічник.

"Під час розгляду питання, щодо розроблення проекту для виділення земельних ділянок учасникам бойових дій, усе виглядало дуже некрасиво і що найнеприємніше, все було фальшиво. Присутніх пенсіонерів практично налаштували проти атовців. Цього я не чекав від пані Уляни. Не знаю, як воно буде далі, але так як було, бути не може.",- прокоментував "Звістці" цю малоприємну ситуацію і керівник організації "Воїни АТО Борщівщини" Богдан Ткач.
Переглядів: 2786


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: