Головна » 2021 » Серпень » 2 » В Борщеві розпочалось довгоочікуване будівництво очисних споруд за 25 мільйонів гривень

В Борщеві розпочалось довгоочікуване будівництво очисних споруд за 25 мільйонів гривень

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2470
Сьогодні, 2 серпня, в Борщеві розпочалось довгоочікуване будівництво очисних споруд каналізації господарсько-побутових стоків.

Більше 30 років містяни та жителі сіл Пищатинці, Стрілківці, Висічка та Королівка, розташовані на берегах Нічлави, відчувають негативний вплив відсутності очисних споруд на екологію та стан річки. Адже усі господарсько-побутові стоки опиняються в Нічлаві.

Ще у 2015 році у проекті нормативів гранично-допустимих скидів, департаменту екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА йшлося про обов’язкове будівництво каналізаційних очисних споруд у Борщеві до кінця 2016р. Але до сьогодні всі стічні води із м. Борщів без очистки потрапляють у русловий став на р. Нічлава.

Впродовж кількох років міська влада докладала зусиль для позитивного вирішення цього наболілого питання в Міністерстві екології та природних ресурсів України, однак лишень в цьому році було прийняте остаточне рішення про реалізацію проекту за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

4 червня було оголошено результати тендеру і переможцем з ціновою пропозицією 24,7 мільйона гривень стало ТОВ "Комфорт-Еко", яке й розпочало будівельні роботи.

Початок реалізації проекту, який обійдеться для державного бюджету в майже 25 млн грн, сьогодні особисто проінспектував міський голова Ігор Чопик.







Переглядів: 2470


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: