Головна » 2019 » Березень » 7 » В Борщеві скасували свято гаївок

В Борщеві скасували свято гаївок

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 517
Кілька днів тому на офіційній сторінці Відділу культури, туризму та релігій Борщівської РДА з'явилось повідомлення про те, що анонсоване на 30 квітня свято гаївок не відбудеться.

"У зв'язку із прийнятим рішенням міською радою та оргкомітетом про проведення чергового фестивалю гаївок в с.Мушкатівка 5 травня, нам не дали можливості проводити анонсоване дійство для жителів та гостей Борщева.

Прикро, що не маємо змоги вкотре поводити гаївки біля храмів міста, порадувати вас Великодніми забавами та смаколиками, привітати Христове Воскресіння пісноспівами церковних хорів міста, хоч готувались ми до цього дійства з січня цього року.

P.S. Гаївки під час Великодніх свят водитимуть в багатьох населених пунктах Борщівщини і ми б хотіли відродити цю традицію і в нашому місті. АЛЕ...", - написали на сторінці Відділу культури, туризму та релігій Борщівської РДА.

Хочеться нагадати, що минулого року в місті відбувся перший районний фестиваль Великодніх гаївок «Христос Воскрес! – Воскресне. Україна!», покликаний відродити наші призабуті традиції через Великодні гаївки.

В свою чергу представники міської ради досить оперативно звинуватили своїх візаві в брехні і порадили усім бажаючим відвідати фестиваль гаївок "Благослови, мати, весну закликати!", який відбудеться 5 травня.
Переглядів: 517


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: