Головна » 2017 » Січень » 16 » В Борщеві створили коаліцію та обрали секретарем Володимира Чугаєвського

В Борщеві створили коаліцію та обрали секретарем Володимира Чугаєвського

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 6
Переглядів: 3235
Минуло 4 дні після запальних баталій та справжнісінького шоу, влаштованого минулого четверга в сесійній залі представниками різних політичних сил Борщівщини, які депутатською більшістю виступили проти кандидатури на пост секретаря міськради Володимира Чугаєвського, запропонованого головою громади Іваном Кобилянським.

Тоді лунало багато погроз від представників "Батьківщини", образ від депутатів "Самопомочі", які наївно гадали, що усе пройде гладко, якщо того хоче голова. Депутати ж чітко вказали і самому Івану Кобилянському, і Володимиру Чугаєвському, підтримати яких приїхав голова обласної "Батьківщини" Василь Деревляний і народний депутат від "Самопомочі" Тарас Пастух, що контролювати, в кращому випадку, вони зможуть хіба що своїх депутатів.

Не останню роль в тому, що тоді голосування за Чугаєвського виявилось провальним, зіграла і позиція "Свободи", яку довго сватали в коаліцію, але якій, швидше за все, Орест Ярема та підконтрольний йому Іван Кобилянський, вирішили відвести роль молодшого і в усьому слухняного брата.

Панькатись з новообраним головою Кобилянським і забаганками "Батьківщини" партійці Тягнибока не стали і дуже чітко продемонстрували свою позицію, чим досить переконливо довели, що в новій громаді рахуватись потрібно не тільки з найбільшими фракція і тими, за ким стоять місцеві олігархи, а й з тими, у кого є лишень 3 голоси і кого ця громада так само обрала. Свого часу ми прогнозували щось подібне і були відверті в тому, що 3 голоси в цій ситуації можуть стати вирішальним, що, власне, і підтвердила перша сесія.

Сьогодні ж усе було більш-менш спокійно і довідавшись, що Івану Кобилянському все ж вдалося знайти шляхи порозуміння з свободівцями, практично усі питання по секретарю, заступниках, виконкому та комісіях були відразу зняті. Сваритись з перших днів з новообраним головою і такою ж новостворенною коаліцією ризикнули не всі. І в кінцевому результаті за кандидатуру Володимира Чугаєвського, який потрапив в орбіту "Батьківщини" ще за головування Романа Сельського, проголосував 21 депутат та сам голова громади. Так громада отримала нового секретаря, а "Самопоміч" - другу за вагою фігуру на політичній шахівниці краю.

Говорячи про новоявлену коаліцію, варто також сказати, що за наявною у нас інформацією, одним з вагомих аргументів, який змусив Кобилянського зрозуміти, що він опинився ледь не в патовому становищі і дружба виключно з "Самопоміччю" може стати початком кінця його пануванню, стало об'єднання між "Свободою" та "ДемАльянсом", у яких в результаті цього появилось 5 голосів і можливість спільно відстоювати свою позицію.

Найбільше шокованими перебігом сесії виявились депутати від "БПП" та радикали Ляшка, які до останнього вірили, що їм таки вдасться посадити в крісло секретаря екс-голову с.Цигани, а нині підлеглу Людмили Юзьків - Олену Саманчук. З інсайдерських джерел нам стало відомо, що заради цього вони готові були на все, навіть відмовитись від усіх комісій та посад, але доля коаліції вирішилась в останній день і ситуація була явно не на їхню користь. Ну і не варто забувати про розкол в рядах самих радикалів, з яких двоє голосували за більшість пропозицій Кобилянського.

Після сьогоднішньої сесії Іван Іванович точно зможе заснути спокійно, адже йому вдалось якщо не переманити на свою сторону більшість депутатів, то хоча б знайти компроміс з стратегічними партнерами, без підтримки яких робота нової ради може виявитись відверто провальною.

Переглядів: 3235


Коментарі

0
6 Імя...   [Материал]
А так пафосно обіцяли: будемо брати лиш професійні кадри і по конкурсу. То певно ті "кадри" і "освіта" конкурс пройшли ще до виборів і видко дуже професійно....

0
5 радутакугеть   [Материал]
Ярема і Кобилянський влаштовують своїх коханок на нові вакансії в міську раду. Одну вже пристосували ще дві на очереді в освіту та в кадри

0
4 Ганя   [Материал]
Шоб був порядок треба вирізати пару кланів у місті і все.

0
3 Імя...   [Материал]
Та яка там позиція Наталю, поза і то ще й дуже публішна. Купили всіх і Свободу посадою 3 заступника, Дуплавого - головою бюджетної комісії, ну а Самопоміч з самого початку прогнулась і то дуже низько. А всі інші або були просто не потрібні або дурні. Бо БЮТ грошима засіває грошима і посадами, а всі ті депутати там продажні. От вся правда....

0
2 Марія   [Материал]
Гроші роблять чудо, депутатам Борщівськоі громади тепер за кожне питання платять


1 2 »
Имя *:
Email *:
Код *: