Головна » 2019 » Червень » 18 » В Борщеві вишивають сорочку для політв'язня путінського режиму Володимира Балуха

В Борщеві вишивають сорочку для політв'язня путінського режиму Володимира Балуха

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 911
В Борщеві розпочала роботу жива майстерня з вишивання сорочки для українського політв'язня, кримчанина Володимира Балуха. Ініціатором проекту виступила "Гільдія народних умільців "Перлина", яка співпрацює з краєзнавчим музеєм.

Кожен з учасників "Гільдії" приєднався матеріально до створення вишиванки. Сорочку вишивають голова організації Тетяна Дяківніч та Уляна Яремій – працівник краєзнавчого музею.

"Благословили майстринь на добру справу, освятили полотно і нитки для вишивки священики різних конфесій Борщева", – повідомляють в Тернопільській облраді.

Наталя Николин, завідуюча методичним сектором музею, розповіла, що відшивати візерунки почали з борщівської стародавньої сорочки 30-х років минулого століття, що знаходиться в колекції музею. Ця сорочка належала місцевому активісту і патріоту Степану Фещуку.

Незабаром, 26 червня сорочку перевезуть до Києва, щоб передати волонтерам, які надішлють її сім'ї ув'язненого.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що український активіст Володимир Балух, засуджений російським судом в анексованому Криму, якого після кількох місяців перебування у штрафному ізоляторі колонії Тверській області Росії перевели до тюремної лікарні Торжка, коли він повідомив про болі в області голови і грудної клітини.

Переглядів: 911


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: