Головна » 2020 » Квітень » 11 » В Борщів на лікування привезли пацієнтку з інфарктом з охопленого коронавірусом Монастириська

В Борщів на лікування привезли пацієнтку з інфарктом з охопленого коронавірусом Монастириська

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 8750
На адресу редакції "Звістки" надійшло чимало листів із запитаннями стосовно факту лікування в місцевій лікарні жінки з Монастириського району, де на сьогоднішній день зафіксовано майже 140 випадків зараження коронавірусом.

Ми вирішили розібратись у цій ситуації, щоб зрозуміти, що трапилось і чому саме Борщівська районна лікарня прийняла пацієнтку з міста, яке знаходиться в ста кілометрах від Борщева.

Так от, зі слів онуки цієї жінки, яка перебуває в лікарні Борщева, ще 6 числа у її бабусі почались серйозні проблеми із серцем, одначе медики Монастириська відмовились госпіталізувати жінку, мотивуючи тим, що вони зараз займаються лікуванням виключно хворих на коронавірус. Кілька днів хвора жінка лікувалась дома, виконуючи усі настанови сімейного лікаря. Одначе, через три дні її стан почав різко погіршуватись і лікарі "швидкої", котрі прибули на виклик та провели усі необхідні обстеження, заявили, що без госпіталізації не обійтись, інакше пацієнтка помре.

Впродовж кількох годин працівники "швидкої" намагались знайти лікарню, яка готова була б прийняти хвору жінку. Але незважаючи на усі спроби, міста Бучач, Підгайці, Тернопіль, Чортків, Монастириська та Бережани відмовились надавати допомогу жінці, ймовірно, боячись, що жінка може бути інфікованою COVID-19.

Згодом, як розповідає Вікторія Середюк, зателефонували з Борщева і сказали, що готові надати усю необхідну допомогу у госпіталізації та лікуванні.

На даний час жінка перебуває в окремій палаті інфекційного відділення Борщівської районної лікарні під наглядом медиків. Експрес-тест, зроблений ще у Монастириську, не підтвердив інфікування. Однак біологічні зразки відправлені в обласну лабораторію для детального дослідження, щоб повністю виключити ймовірність зараження.

Аналогічне експрес-тестування провели і в Борщеві. Результати також не підтвердили наявність інфекції. За словами деяких медиків місцевої лікарні, їх ця ситуація також збентежила. Адже везти літню жінку у такому важкому стані та з підозрою на гострий інфаркт за 100 кілометрів, при цьому минаючи кілька міст, в яких могли б надати якісне лікування, було безглуздям.
Переглядів: 8750


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: