Головна » 2019 » Червень » 4 » В Борщів приїхали депутати з усієї Тернопільщини: 500 тис. грн. на ремонт Народного дому та громадський контроль роботи лікарень району

В Борщів приїхали депутати з усієї Тернопільщини: 500 тис. грн. на ремонт Народного дому та громадський контроль роботи лікарень району

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2191
Сьогодні, 4 червня, в Борщеві відбулось виїзне пленарне засідання ХІ сесії Тернопільської обласної ради. Депутати з усіх районів Тернопільщини зібралися у приміщенні Борщівського агротехнічного коледжу. Розпочалося воно невеличким концертом, який презентували студенти навчального закладу.

Цікаво, що уже не вперше засідання розпочалось із значним запізненням, а тому саме завдяки виступам юних борщівських талантів очікування виявилось не таким виснажливим та нестерпним.

Відкрив засідання голова обласної ради, уродженець Борщівщини Віктор Овчарук. Тривала сесія обласної ради більше шести годин, впродовж яких депутати розглянули десятки важливих питань, які стосувались не тільки усієї Тернопільщини, а й нашого краю.

Зокрема, за пропозицією керівника обласної організації ВО "Свобода" Олега Сиротюка погоджено виділення 500 тис. грн. на завершення перекриття куполів Народного дому, приміщення якого уже довгі роки знаходяться в жахливому стані і потребують колосальних фінансових вливань.

Крім того, саме за пропозицією депутатів "Свободи" до всіх статутів лікарняних закладів (а їх близько 30) було внесено вимогу створення спостережних рад для громадського контролю роботи медичних установ. А це значить, що в майбутньому саме спостережні ради, до складу яких увійдуть громадські активісти, зможуть здійснювати контроль над цілим рядом важливих питань діяльності лікувальних закладів.
Переглядів: 2191


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: