Головна » 2021 » Жовтень » 19 » В Борщівській лікарні дозволили лікувати хворих на Covid-19

В Борщівській лікарні дозволили лікувати хворих на Covid-19

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3148
На Борщівщині уже кілька тижнів поспіль фіксують збільшення кількості хворих на Covid-19. У важких випадках, коли життя пацієнтів опиняється під загрозою, хворих змушені транспортувати в Заліщики, Чортків, а в останні дні і в Козову, яка за 130 кілометрів від Борщева. При цьому, як розповідають самі медики, дуже часто пацієнтам банально не вистачає ліжок для госпіталізації у переповнених медичних закладах сусідніх міст та районів.

На фоні зростання кількості хворих 30 вересня відбулась позачергова сесія Борщівської міської ради, ініційована фракцією ВО "Свобода", на якій депутати звернулись до Тернопільської обласної державної адміністрації та Міністерства охорони здоров'я з однією єдиною вимогою - дозволити приймати хворих на Covid-19 з Борщівщини в інфекційному відділенні міської лікарні.

Мало хто вірив, що вдасться досягти бажаного результату, адже Борщівська міська лікарня перебувала навіть не в другій черзі медзакладів, які призначені для лікування хворих на коронавірус.

І от буквально сьогодні стало відомо, що керівництво медичної галузі Тернопільщини таки дало добро на те, щоб із сьогоднішнього дня хворих з колишнього Борщівського району лікували в стінах Борщівської міської лікарні, працівники якої рятували життя пацієнтів з Covid-19 до червня цього року.
Переглядів: 3148


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: