Головна » 2021 » Листопад » 8 » В Борщівській лікарні майже не залишилось кисню для важких хворих на COVID-19

В Борщівській лікарні майже не залишилось кисню для важких хворих на COVID-19

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1923
Пандемія не вщухає. З кожним днем в Борщівському районі додається хворих на COVID-19, а це значить, що збільшується навантаження на медичну систему та самих медиків. Крім того, нова хвиля поширення недуги характеризується не тільки важчим перебігом хвороби, а й значним збільшенням витрати кисню для порятунку життів пацієнтів. На сьогоднішній день проблема із нестачею медичного кисню, схоже, стає загальнонаціональною проблемою.

Згідного з оприлюдненою Борщівською міською радою інформацією, на ранок 8 листопада в стінах Борщівської міської лікарні перебуває 44 пацієнти з коронавірусом, які потребують кисневої підтримки та отримують рятівний кисень через спеціальні засоби. 1 особа перебуває на апараті ШВЛ, інші на кисневих концетраторах та на кисневих масках.

Загалом же залишилось 17 вільних кисневих точок. Але справжня проблема полягає в тому, що в закладі практично відсутні запаси медичного кисню. При розрахункові потребі кисню в 48 балонів, зараз залишилось лишень 12 повних кисневих балонів, яких вистачить на 6 годин.

Рідкого кисню не залишилось взагалі, як і вільних кисневих точок.

В свою чергу БМР закликає жителів громади вкацинуватись та дотримуватись протиепідемічних заходів.
Переглядів: 1923


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: