Головна » 2020 » Вересень » 9 » В лікарні на Тернопільщині не залишилось жодного вільного місця для хворих на COVID-19

В лікарні на Тернопільщині не залишилось жодного вільного місця для хворих на COVID-19

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1410
"Ну що, дочекались? Це, на жаль, було прогнозовано!

Станом на 18.00 год 8 вересня у Збаразькій райлікарні немає жодного (!) місця для госпіталізації ані хворих на коронавірус, ані для тих, у кого недуга «під підозрою». Кілька годин тому таких ліжко-місць було ще 5. Це дані від директора КНП «Збаразька центральна лікарня» ЗРР Григорія Чепіля.
Пацієнти з COVID перебувають у всіх відділеннях, окрім пологового та хірургічного. Вони апріорі не можуть приймати коронавірусних пацієнтів, адже тоді і породіллі не матимуть де народжувати, а людей, які потребуватимуть термінового хірургічного втручання, оперувати буде ніде.
На Збаражчині від COVID вже померли семеро людей – це дані станом на 8 вересня. Вчора відійшла у засвіти наймолодша з них, їй було лише 42 роки – і попереду все життя…
Сьогодні на сайті «20 хвилин» побачив інформацію начальника управління охорони здоров’я ОДА Володимира Богайчука про те, що лікарні переповнені, а понад 3 тисячі мешканців області лікують COVID вдома.
- Медицина справляється з наданням допомоги, - каже Володимир Богайчук. - Але я вже бачу той екватор, коли ми не зможемо цього робити. В області є 184 апарати ШВЛ. Якщо буде масове поступлення людей в стаціонар, ми не зможемо надавати адекватну допомогу.
Посадовці не виключають, що пацієнтів госпіталізовуватимуть до райлікарень.
Найближчий район – це наш, Збаразький. Але – і у нас вже місць немає!!! Тут би своїм раду дати…",- написа на власній сторінці Андрій Рудан

Переглядів: 1410


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: