Головна » 2017 » Січень » 28 » В мережі активізувались шахраї, які намагаються видурювати гроші у довірливих борщівчан

В мережі активізувались шахраї, які намагаються видурювати гроші у довірливих борщівчан

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2177
За останні день-два ми отримали відразу кілька повідомлень від наших читачів та підписників, які ледь не потрапили на гачок хитрих і вигадливих аферистів.

Схема, за якою діють аферисти, далеко не нова і відома не перший рік. Спочатку вони зламують акаунти звичайних користувачів соціальних мереж, частіше ВК, після чого надсилають усім друзям повідомлення з проханням дати в борг гроші: перекинути на банківську карту чи терміново поповнити рахунок мобільного. Інколи розповідають жалісливі історії і просять гроші на лікування когось близького. При цьому шахраї, варто відзначити, завжди дуже поспішають і гроші їм потрібні терміново.

Але варто лишень задати кілька самих простих запитань, як шахраї втрачать цікавість до спілкування і починають ігнорувати повідомлення, розуміючи, що їх задум розкусили. Та й часу спілкуватись з усіма потенційними жертвами у них немає, адже за годинку-дві їм потрібно відправити повідомлення з проханням кільком сотням людей, з яких хтось, швидше за все, таки перекине "другу" гроші.



Отож, будьте уважні і розумні. Якщо ви отримали подібне повідомлення від друга чи подруги, все ж витратіть хвилинку свого часу, щоб подзвонити і поцікавитись, чи дійсно йому\їй потрібні гроші. Це убезпечить вас від непотрібних фінансових трат і стресів.
Переглядів: 2177


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: