Головна » 2020 » Серпень » 26 » В одному з районів Тернопільщини через погіршення ситуації з Covid-19 хочуть закрити ринки та церкви

В одному з районів Тернопільщини через погіршення ситуації з Covid-19 хочуть закрити ринки та церкви

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 896
На Тернопіллі ситуація із коронавірусом змушує владу приймати непопулярні рішення. Так, у Бережанському районі керівництво хоче закрити усі ринки, храми та посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Про це йшлося вчора, 25 серпня, на позачерговому засіданні штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня у Бережанському районі.

Як повідомляють на сторінці Бережанської РДА, у зв’язку із погіршеною епідеміологічною ситуацією, пов’язаної із поширенням із коронавірусної хвороби COVID-19 було вирішено вжити наступні заходи:

« - Здійснювати виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для відповідного «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

- Забезпечити виконання протиепідемічних заходів, які передбачені для рівня епідемічної небезпеки «зелений» та «жовтий».

- Рекомендувати Бережанській ОТГ НЕГАЙНО розглянути питання щодо призупинення роботи всіх ринків, які знаходяться на території Бережанської міської ради, посилення контролю за виконанням протиепідемічних заходів під час карантину у закладах громадського харчування та торгівлі, проведення організаційно-роз’яснювальної роботи в підпорядкованих організаціях та установах, неухильне виконання вимог розпорядчих документів щодо попередження розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19, обмеження проведення культурно-мистецьких за заходів, та заходів, під час яких можливе масове скупчення людей.

- Рекомендувати Нараївській ОТГ розглянути питання щодо посилення контролю за здійснення протиепідемічних заходів на території сіл Лапшин, Рогачин та Нараїв, забезпеченні неухильного їх виконання, яке передбачає рівень епідемічної небезпеки «зелений», «жовтий» та «помаранчевий».

- Бережанській центральній районній комунальній лікарні та Бережанському центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги здійснювати щоденний моніторинг епідемічної ситуації з коронавірусної хвороби COVID-19

- "Козівському відділу Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України" надавати щоденну інформацію в бережанське відділення поліції головного управління національної поліції у тернопільській області щодо осіб, які повинні перебувати на самоізоляції.

- Управлінню Держпродспоживслужби в Бережанському районі, Бережанському відділу поліції Головного управління Національної поліції у Тернопільській області продовжити проведення регулярних моніторингових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог функціонування в умовах адаптивного карантину, а саме: дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринку, у громадському транспорті про що інформувати Бережанську районну державну адміністрацію та Бережанську міську раду щоденно до 10.00 год.

- Головам релігійних громад рекомендувати проведення релігійних заходів в режимі онлайн.

- Бережанській центральній районній комунальній лікарні та Бережанському центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги організувати доставку медиків до медичних закладів від місць проживання та в зворотньому напрямку», — йдеться у рішенні Штабу.
Переглядів: 896


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: