Головна » 2016 » Жовтень » 27 » В Тернопіль приїде Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

В Тернопіль приїде Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

30.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 926
Цієї неділі, 30 жовтня, із офіційним візитом Тернопіль відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (УПЦ КП). Тут він освятить новозбудований храм та закладе перший камінь під будівництво нового кафедрального собору.
Як повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату, Святійший Владика о 09:00 год. 30 жовтня освятить новозбудований храм св. мучч. Бориса та Гліба на вул. Білогірській (поблизу «старого» автовокзалу), після чого в співслужінні великої кількості єпископату та духовенства з усієї України звершить у новоосвяченому храмі першу Божественну літургію.

Після цього Патріарх прибуде на місце будівництва кафедрального собору свв.рівноап.Костянтина та Єлени (на перехресті вул. Київської-Тарнавського), де також зустрінеться із місцевими ЗМІ. А вже о 13:00 годині планується закладка першого каменя під будівництво центрального храму Тернопільської єпархії - величного кафедрального собору в давньо-візантійському стилі.

Нагадаємо, востаннє Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (УПЦ КП) був у Тернополі ще чотири роки тому.



Джерело: Тернополяни
Переглядів: 926


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: