Головна » 2020 » Березень » 4 » В Тернополі нацгвардійці вчили школярів протистояти ворогу та рятувати поранених на полі бою

В Тернополі нацгвардійці вчили школярів протистояти ворогу та рятувати поранених на полі бою

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 651
Учні Тернопільської ЗОШ № 22 спробували себе у ролі військових. Гвардійці 2-го батальйону 2-ї Галицької бригади Нацгвардії України провели заняття для школярів, на яких навчали, як діяти на полі битви та як рятувати та евакуйовувати людину при пораненні.

Таким незвичним способом для учнів 10-х та 11-х класів вищезгаданого навчального закладу провели урок захисту Вітчизни. Як розповів заступник командира батальйону майор Анатолій Якобчук, ініціатором такого активного уроку виступив саме викладач школи.

– Зазвичай ми показуємо дітям озброєння, розповідаємо про те, чим займаються військові, але цього разу вчитель попросив підготувати нестандартний урок. Тому інструктор з бойової підготовки навчав дітей так, як навчають нацгвардійців, – розповів Анатолій Якобчук.

Діти зізнались, що на декілька годин відчули себе військовими і зрозуміли як це нелегко. Одна із учениць каже, що знання, які були отриманні під час заняття, знадобляться у повсякденному житті.

– Насправді це все ж може знадобитись і не військовій людині. От наприклад я вже знаю, яке положення треба надати людині, якщо вона втратила свідомість. Це ж може статись будь-де, хоч на зупинці, хоч у супермаркеті, – розповіла школярка Наталя.

Зі зброєю в руках вони навчались пересуватись в групах, обирали собі командирів, намагались вирішувати елементарні завдання.











Терен
Переглядів: 651


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: