Головна » 2020 » Січень » 31 » В Заліщицькому районі аудитори виявили неефективне використання мільйонів гривень

В Заліщицькому районі аудитори виявили неефективне використання мільйонів гривень

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1103
Про це повідомляє пресслужба управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області.

Як зазначено, ревізори провели державний фінансовий аудит виконання місцевих бюджетів на території Заліщицького району за період з 01.01.2016 по 30.06.2019. За результатами аудиту неефективне використання коштів становить чотири мільйони гривень, орієнтовний обсяг щорічних резервів наповнення місцевих бюджетів – понад 3,2 млн грн.

Через відсутність належної координації в діях органів, уповноважених приймати рішення щодо використання земельних ділянок, контролювати надходження орендної плати, цільове використання земель тощо бюджети Заліщицького району за досліджуваний період розрахунково втратили 788,5 тис. грн доходів. Активізація роботи щодо наповнення дохідної частини місцевих бюджетів земельними платежами дасть змогу забезпечити збільшення надходжень на суму не менше 3,2 млн грн.

Також понад 832 тис. грн місцеві бюджети недоотримали через невикористання повною мірою можливостей щодо спонукання замовників будівництва до участі у створенні і розвитку соціальної інфраструктури населених пунктів та непроведення претензійно-позовної роботи щодо повного та своєчасного надходження плати за оренду майна спільної власності територіальних громад Заліщицького району.

Окрім цього, прийняття окремими сільськими радами неефективних управлінських рішень щодо здійснення виплат необов’язкового характеру за відсутності достатнього власного фінансового ресурсу та Заліщицькою районною радою щодо фінансування заходів районних програм, виконавцями яких були установи, що фінансуються з державного бюджету, спричинило непродуктивні витрати районного бюджету на суму майже 304 тис. грн.

Упущені вигоди виявлено у системі управління видатками. Через несвоєчасне прийняття управлінських рішень щодо освоєння коштів субвенції з державного бюджету не проведено капітального ремонту місцевих доріг, а до державного бюджету повернуто два млн грн.

Переглядів: 1103


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: