Головна » 2020 » Січень » 22 » В Заліщицькому районі, найвірогідніше, буде лишень дві об'єднані територіальні громади

В Заліщицькому районі, найвірогідніше, буде лишень дві об'єднані територіальні громади

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 900
20 січня в Міністерстві розвитку громад та територій України відбулись консультації зі створення Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, який ляже в основу проєкту Закону «Про адміністративно-територіальний устрій».

В ході консультацій був презентований варіант Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, в який увійшла 61 громада. Учасники консультацій детально розглянули пропозиції з формування громад у кожному районі Тернопільської області.

В ході дискусії представники Мінрегіону, профільного комітету Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України висловили свої зауваження та пропозиції щодо презентованого проєкту плану.

Одним з учасників цієї зустрічі був і виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак, з яким редакції "Звістки" вдалось поспілкуватись і який люб'язно відповів на запитання, які стосуються децентралізації в Заліщицькому районі.

За словами Ігоря Гірчака, зараз не можна точно сказати скільки буде ОТГ в остаточному варіанті, адже по кожному з районів були зауваження та рекомендації Міністерства розвитку громад та територій України провести додаткові консультації. Буде залежати все від консультацій, які будуть проводитися з представниками кожного району.

Одначе, скоріше за все, в Заліщицькому районі буде утворено 2 об'єднані територіальні громади: Заліщицьку міську ОТГ та Товстенську селищну ОТГ.

Переглядів: 900


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: