Головна » 2018 » Березень » 12 » Василь Германюк: Якщо молоді не йдуть до церкви — я прийду до них

Василь Германюк: Якщо молоді не йдуть до церкви — я прийду до них

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1344
Мережу сколихнула новина про священика, який транслює недільну Службу Божу в Інстаграмі. Отець Василь Германюк пояснив, що у такий спосіб найперше хоче привернути до церкви молодих людей зі своєї парафії.

Такі відеотрансляції скала-подільський священик веде від грудня. Отримує зливу позитивних відгуків на новацію, особливо часто — з-за кордону, від краян-заробітчан. За добу буває півтори сотні переглядів і схвальних “лайків”.

— Спочатку наводжу камеру на себе, щоб люди побачили, з ким саме моляться, – пояснює нам душпастир. — Потім перемикаю її на лобове скло, на дорогу. Парафіяни бачать рідні простори, і це ще більше зближує нас. Якось на свята до мене зайшли колядники — я увімкнув пряму трансляцію, і мої підписники могли “наживо” побачити це дійство. Так само було, коли ми ходили у дитсадок з подарунками від Святого Миколая.

У Скалу-Подільську отець Василь прийшов служити вісім років тому. Оскільки свого храму нема — відправляють літургії у римо-католицькому костелі. Будують свою церкву, шукають меценатів. Якщо на початках на відправи приходило три десятки чоловік, то нині збирається сотня, серед них багато молоді, пише Високий Замок.

— Інтернет – це така велика глиба, з якої люди дістають і багато негативу, — каже отець Василь Германюк. — Пропоную альтернативу гріховному, намагаюся донести щось добре, світле. Ісус Христос свого часу по-сучасному подавав власну науку, десять заповідей вдосконалив двома — і тому фарисеї так незлюбили Його. Тепер новий час, і священики повинні відчувати нові потреби молоді, йти в ногу з нею. Якщо молоді не йдуть до церкви — я прийду до них!
Переглядів: 1344


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: