Головна » 2020 » Жовтень » 11 » Василь Романюк: "Набридли обіцянки, які є просто словами"

Василь Романюк: "Набридли обіцянки, які є просто словами"

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1601
Василь Романюк - лідер місцевого "Голосу", з яким редакції "Звістки" вдалось поспілкуватись та дізнатись, чому він з командою однодумців йде на вибори, чого хочуть досягти і якою хочуть бачити майбутню Борщівську громаду.

Пане Василю, розкажіть, будь-ласка, чому вирішили піти в політику і яких змін хотілося б досягти?

Чому я тут? Набридли обіцянки, які є просто словами. Я народився і живу в Борщеві, тому проблеми , особливості і можливості нашого міста – це те, що я добре розумію. Вважаю що досить з нас обіцянок, які є тільки на словах, а на ділі - це розбиті дороги, знищена промисловість, відсутність робочих місць, безробіття, що тягне за собою масову міграцію населення. Вічна боротьба з корупцією та несправедливістю – це те, що стало традицією у нашій громаді. Починати змінювати це необхідно нам – молодому поколінню. Тому, що зміни не відбуваються, коли не змінюються обличчя. Вірю, що з підтримкою молодої та перспективної команди «ГОЛОСУ» у мене все вийде.

Розкажіть більше про свою команду?

Змінити все сам не зможу. Тому, потрібна команда. «Голос» Борщівщини зібрав команду нових особистостей, що готові змінювати громаду. Адже нам, як і більшості, набридли старі проблеми, на які закривають очі старі політики. Це люди, у яких є бажання, безліч ідей, знання, щоб створювати кращі умови життя у рідній громаді.

Більшість експертів схильні вважати, що майбутні місцеві вибори матимуть доленосне значення не тільки для об’єднаних громад, а й для цілої країни. Як вважаєте, чи здатні пересічні депутати кардинально впливати на процеси в громадах та на їх розвиток?

Ми живемо в час, коли завершується адміністративна реформа у державі. Ніхто ще не знає, як запрацюють новостворені ОТГ та адміністративні укрупнені райони. Напевно основними проблемами стануть питання перерозподілу комунального майна. Адже майно старих районів переходить в управління одного Чортківського, але великого району. Що робити з кількома районними лікарнями, будинками культури, освітніми закладами? Чи готові громади брати на себе цей тягар. Зараз немає відповіді на це запитання. Тому у найближчій перспективі місцевим депутатам прийдеться вирішувати складні питання – як далі ефективно розвивати бюджетні галузі в нових адміністративних реаліях. І це стосується не лише нашого регіону, але й цілої країни.

Партія «Голос», яка представлена в парламенті, не виставила свого кандидата на голову Борщівської ОТГ, що досить нетипово для української політики. Скажіть, можливо симпатизуєте комусь з існуючих 9 кандидатів чи підтримуєте?

Для партії «ГОЛОС» не є ціллю висунути кандидата на міського голову. Важливим є, щоб цей кандидат був здатен обійняти цю посаду і ми були певні, що він якнайкраще керує містом. Думаю, що в нас не знайшлося ще тієї людини, яка б зважила свій досвід і взяла на себе відповідальність. Але вона обов’язково буде на наступних місцевих виборах.

За останні місяці на теренах Борщівщини створилось кілька політичних проектів, які пов’язані з олігархами та бізнесовими кланами країни. На Вашу думку, партія «Голос» може стати альтернативою політпроектам, які існують кілька місяців і мають шалену фінансову підтримку?

Партія «ГОЛОС» вже продемонструвала на минулих парламентських виборах свою конкурентоздатність. Адже, це єдина парламентська партія, яка не використовуючи олігархічного ресурсу, здобула перемогу на виборах. Це засвідчило, що в Україні є люди, виборці, які чітко розуміють, хто стоїть за багатьма політичними проектами і чого можна очікувати у підсумку. На місцевих виборах все виглядає ще більш складніше, бо виборець часто обирає особу, а вже потім приглядається до якої політичної сили вона примкнула. Можу запевнити своїх краян, що «ГОЛОС» - це добра альтернатива у боротьбі з олігархами на всеукраїнському і регіональному рівнях.

Ймовірно, що політика та робота майбутньої міської ради буде досить контроверсійною, а депутати будуть учасниками дуже непростих процесів. На Вашу думку, чи вдасться новим обличчям швидко і якісно звикнутись з роботою місцевих парламентарів?

Думаю, що в цих обставинах буде досить складно організувати успішну роботу представницького органу. І тут проблема навіть не в депутатах, а в обсягах тих проблем, які їм прийдеться вирішувати. Проте переконаний, що новообраним представникам народу вистачить мудрості та терпіння приймати виважені рішення, які підуть на користь розвитку Борщівської громади та покращать умови проживання наших мешканців.
Переглядів: 1601


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: