Головна » 2021 » Березень » 24 » Вбили навіть лебедів: у зоокутку в парку "Топільче" умертвили всіх птахів

Вбили навіть лебедів: у зоокутку в парку "Топільче" умертвили всіх птахів

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1073
Внаслідок захворювання здохли п’ять тварин. А зоокуток закрили на карантин на 21 день до 4 квітня.

У Держпродспоживслужбі у повідомили, що крім 5 птахів, які померли від пташиного грипу, ще 20 голів птиці довелося умертвити, серед яких і 10 гол. лебедів-шипунів, котрі були окрасою гідропарку і викликали чималий інтерес у жителів та гостей міста.

Тепер у зоокутку запроваджено карантин і проводяться оздоровчі заходи, згідно чинного законодавства, пише Галас. У керівництва Комунального підприємства виникали сумніви – чи там дійсно мав місце грип і чи була потреба знищувати птахів, бо ті, що вижили, були на вигляд клінічно здоровими. Та вдалось переконати, що у більшості водоплавних птахів грип може протікати безсимптомно.

Спеціалісти Головного управління провели розслідування, при якому було встановлено, що територію зоокутка буквально заполонили дикі перелітні водоплавні птахи. Звідкіля прилетіли вони – невідомо. Проте, достеменно відомо, що дикі водоплавні птахи часто служить резервуаром збудника пташиного грипу. А те, що вони на каскаді водойм гідропарку контактували з птицею зоокутка, теж було встановлено при розслідуванні.
Переглядів: 1073


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: