Головна » 2020 » Вересень » 15 » Вчитель з Тернопільщини потрапив у десятку найкращих педагогів України

Вчитель з Тернопільщини потрапив у десятку найкращих педагогів України

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 874
Учитель з Тернопільщини Василь Дяків потрапив у ТОП-10 вчителів України за версією найпрестижнішої національної премії Global Teacher Prize Ukraine.

Як інформує "TeNews", тепер він на шляху до всеукраїнського визнання та головного призу премії у чверть мільйона гривень.

Фіналістів премії оголосили у прямому ефірі вечірнього випуску ТСН на каналі "1+1". Серед зіркової десятки – вчителі з Києва, Заліщиків, Чулаківки, Хмельницького, Сум, Кам’янського, Одеси, Житомира, Маріуполя та Благовіщенського.

Василь Дяків викладає всесвітню історію, громадянську освіту, історію України та основи здоров’я у Заліщицькій державній гімназії Тернопільської області.

"Пошук оптимальних механізмів взаємодії з учнями у класно-урочній системі – це завжди можливість творчо підходити до реалізації завдань освіти. Життєвість отриманих учнями знань, умінь та навичок, рівень сформованості цінностей та компетентностей є і буде важливою складовою освітнього процесу", – ділиться один із найкращих вчителів країни.

"Центеніали – діти початку третього тисячоліття мають глибокий індивідуалізм, часто не можуть зрозуміти свої уподобання, інтереси, захоплення, піддаються емоціям, психологічним спалахам. Моє завдання – допомогти їм усвідомлено вибрати діяльність і спонукати нею впливати як на школу, так і на громаду в цілому", – впевнений Василь Дяків.

На десятку фіналістів тепер чекає ассессмент-центр від журі, до якого входять українські та світові експерти, а саме: Зоя Литвин, Роман Тичківський, Лілія Гриневич, Andira Zafirakou, Наталія Мосейчук, Наталія Кідалова та Арсеній Добровольський. Вони три дні спілкуватимуться із учасниками та перевірятимуть їх креативність, професійність та мотивацію.

Найкращого педагога країни Global Teacher Prize Ukraine урочисто оголосять 3 жовтня.

Крім головного призу, один із фіналістів може стати народним обранцем та отримати приз глядацьких симпатій. Для цього за нього або неї можна проголосувати на сайті ТСН за посиланням http://tsn.ua/special-projects/GTPU-2020-voting.

"Живу в очікуванні нових відкриттів. І, сподіваюся, нових друзів. Такими мені щороку стають ТОП-10 вчителів країни. 1 вересня о 19:30 у прямому ефірі ТСН оголошено прізвища педагогів, якими можуть пишатися не лише їхні вихованці, а й вся країна. Зустрічайте ТОП-10 2020- року складного і непередбачуваного!", – сказала кураторка премії, українська телеведуча каналу “1+1” Наталія Мосейчук.

Національну премію Global Teacher Prize Ukraine заснувала громадська спілка "Освіторія" у 2017 році. Відтоді в ній взяли участь майже вісім з половиною тисяч українських вчителів з усіх куточків країни! Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість професії учителя.

“Щороку ми у Global Teacher Prize Ukraine шукаємо найкращого вчителя України. А знаходимо — найкращих. Бо їх багато, усі вони дуже різні, але об’єднує їх одне: неймовірний талант та покликання. Ми щасливі, що можемо розказати усій країні про справжніх супергероїв нашого часу,“ — говорить Зоя Литвин, голова “Освіторії” та засновниця премії.
Переглядів: 874


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: