Головна » 2019 » Листопад » 6 » Вчителі та медики Тернопільщини залишаться без зарплат?

Вчителі та медики Тернопільщини залишаться без зарплат?

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1497
Борг перед освітянами та медиками області по заробітній платі до кінця поточного року складає 150 мільйонів гривень. Ця сума колосальна.

Тому чи знайде місцева влада кошти на закриття заборгованості самостійно, чи доведеться просити допомоги в Києва, чи, може освітяни та медики підуть у новий бюджетний рік із заборгованістю по зарплатах, – стане зрозуміло під час сесії обласної ради, яка має відбутися 14 листопада.

Про те, що дане питання виноситься на порядок денний зазначив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук на своїй сторінці у Facebook.

Водночас, як повідомляють в обласній раді проблема може виникнути ще й тому, що за підсумками року немає перевиконання бюджету, а, отже, самостійно назбирати таку велику суму на зарплати – неможливо.

Протягом минулих років, адже заборгованість по зарплатах вчителів та лікарів виникає на кінець року не вперше, вдавалося вирішувати це питання частково за допомогою державного бюджету, а частково – за рахунок перевиконання обласного бюджету та вільних залишків коштів.

Крім того, також в обласній державній адміністрації зазначили, що неодноразово зверталися із листами до уряду та міністерства фінансів з проханням виділити додаткові кошти. Про це повідомив під час візиту президента Володимира Зеленського на Тернопільщину Іван Крисак, який до призначення нового очільника області виконував обов’язки голови ТОДА. Утім, за його словами, у цих відомствах порадили зробити оптимізацію та скорочення, на що президент відповів, що з’ясує цю ситуацію і пообіцяв, що кошти на зарплати будуть.

Слово
Переглядів: 1497


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: