Головна » 2020 » Вересень » 6 » Вибори до Борщівської громади під загрозою зриву

Вибори до Борщівської громади під загрозою зриву

16.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2980
Учора, 5 вересня, по усій країні стартував виборчий процес. Але, схоже, в Борщівській громаді, він може завершитись дочасно.

За якусь годину Борщівська міська територіальна виборча комісія повинна прийняти рішення щодо розподіл виборчих округів, щоб запустити виборчий процес. Варто зауважити, що згідно з діючим законодавством, саме сьогодні останній день для прийняття таких рішень. До цього комісія уже збиралась, щоб розглядати данне питання, однак через тиск політиків різного штибу, які впродовж кількох останніх років керують Борщевом та громадою, жодного рішення так і не було прийнято.

"Що чекає виборців Борщівської громади, якщо «партійні Боги» ділять шкуру не вбитого ведмедя?!
Третій день у Борщівській міській територіально виборчій комісії проходять дебати як розділити округи. Не можуть члени комісії знайти компроміс?! Невже через «консультації» із горе посадовцями органів місцевого самоврядування та через кулуарні домовленості із роками засидженими «партійними богами» дехто відтепер щодень бачить себе на королівських кріслах обсипаних земельними ділянками, грішми та корупційними подачками у вигляді «премій»?!
Не почули думки людей!!! Порушуючи територіальній устрій та спільні інтереси сіл, самі вирішили якому селу і в якому окрузі іти на вибори. Чому відділили с.Мушкатівка та с.Слобідка - Мушкатівська від села Вовківці??? Чому відділили с. Висічка від сіл Пищатинці та Стрілківці??? Адже в цих селах стільки спорідненого починаючи із школи і т.д. Тож напрошується висновок, що «партійні боги» разом із горе консультантами усе вирішили за людей?! Можливо відповідь на це питання ми побачимо у відкритих списках партій. Вчора згідно чинних законодавчих актів не вистачило їм достатньої кількості голосів для прийняття відповідного рішення. А яке рішення прийме сьогодні міська територіальна виборча комісія і чи взагалі його прийме - питання залишається відкритим. Сьогодні останній день для прийняття остаточного рішення і оприлюднення Постанови про розподіл округів. Якщо не буде прийнята Постанова про розподіл округів, вибори у Борщівській громаді не відбудуться!!! Стидно і боляче?!
",- написала на власній сторінці громадська активістка Світлана Грис.

З власних джерел "Звістці" стало відомо, що за варіант, яким розділять сусідні села Мушкатівку, Слобідку-Мушкатівську та Вовківці, а також села Висічку, Пищатинці та Стрілківці, які не тільки є територіально близькими, а й мають спільну інфраструктуру, навчальні заклади, виступають єдиним фронтом представники партій "Батьківщина" Ореста Яреми та новий проект олігарха Ігоря Коломойського "За майбутнє", очолюваний уже колишнім керівником місцевої парторганізації "Самопомочі" Володимиром Чугаєвським.

Невже власні амбіції та кулуарні домовленості між політиками можуть поставити хрест на майбутніх виборах, завдяки яким політична карта Борщівщини може суттєво змінитись не на користь старих політичних проектів?
Переглядів: 2980


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: