Головна » 2017 » Січень » 19 » Відомий еколог звинуватив Олега Барну в лобіюванні безглуздих проектів

Відомий еколог звинуватив Олега Барну в лобіюванні безглуздих проектів

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1754
Громадський активіст, представник екологічної групи «Печеніги» Владислав Яськів заявив, що народний депутат з Тернопільщини Олег Барна «плює на закони Про природно-заповідний фонд України». Такий висновок він зробив після спілкування з ним під час зустрічі на біатлонній базі неподалік Тернополя, де обговорювали проблеми заказника «Іванівський».

– Сум та розпач приходять після спілкування з нашими народними обранцями та чиновниками. Факти про екологію та рослини Червоної книги України в них викликають тільки сміх . Коли Олег Барна постійно повторює про «державницьку позицію», яка полягає в тому, щоб плювати на закони про природно-заповідний фонд України, на позицію місцевих мешканців, на аргументи екологів. Головне для нього – це реалізація безглуздих проектів на сотні мільйонів під час війни і він не вважає це аморальним. Влада планує знищити заказник та забудувати молодий дубовий ліс стрільбищем і глядацькими трибунами. І якби не такі люди, як Любомир Крупа (заступник голови обласної ради – ред.), то виникло би відчуття абсолютної темряви в органах влади, де крім своїх вузьких та мілких інтересів та наживи, чиновники нічого не бачать, – заявив Владислав Яськів.

Відповідь народного депутати не забарилася. Він у властивій йому манері спробував поставити на місце зухвалого еколога.

– Показовий фанатизм деяких борців за екологію на грані дурості чи корисливості, популізму чи непоміркованості. Повчіться у німців порядку, законності та спортивних зон у заказниках. Де ви, хр@нові екологи були, коли землі траси дерибанив Хоптян, коли там ліс рубався?, – зазначив Олег Барна (на фото).

Нагадаємо, у 2012 році голова Тернопільської РДА Віктор Щепановський своїм розпорядженням віддав великий кусок землі під забудову. Ця територія знаходиться у середині кільця, де на лижах бігають тернопільські біатлоністи. Щоб зменшити соціальну напругу, колишній губернатор Тернопільщини Валентин Хоптян благословив вирубку просіки в заказнику «Іванівський». Робітники перестаралися і зрубали значно більше дерев, ніж планувалося. Їх і досі ніхто не знайшов. Старий голова пішов – новий прийшов, але фактично нічого не змінилося. По хоптянових просіках хочуть прокласти нову біатлонну трасу (закатати асфальт), а стрільбище зробити на місці молодих 5-річних дубів. А щоб діяти в рамках закону, депутатам обласної ради запропонували один квартал заказника «Іванівський», який знаходиться в межах майбутнього біатлонного комплексу, замінити на інший – сусідній. Поки депутати проти, але їх будуть «ламати»…

Переглядів: 1754


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: