Головна » 2017 » Січень » 23 » Відзначення Дня Соборності в Скалі-Подільській (фото)

Відзначення Дня Соборності в Скалі-Подільській (фото)

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 1656
З Днем Соборності, Україно!

Сьогодні, 22 січня у Скалі – Подільській, а саме на мості, що об’єднує Тернопільську і Хмельницьку області, відзначали день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Були представники з усього Борщівського та Чемеровецького району. До слова запрошували духовенство, представників влади, учасників АТО.

Людей було не багато, незважаючи на те, що свято припало на вихідний. Прийшли люди небайдужі, волонтери, бійці, працівники державних установ, члени творчого об'єднання "La Scala". Молоді взагалі було мало, що дуже розчаровує,особливо коли згадуєш, як та молодь ломиться в нічні клуби, де вхід від ста гривень і вище! Коротше кажучи, шок від Майдану пройшов, до війни звикли, і все вернулося у звичну колію байдужості і пофігізму.
Порадував духовий оркестр, під акомпанемент якого співали Гімн України.
Також майоріла велика кількість синьо-жовтих стягів, ну і, звісно, великий прапор, який тримало багато людей, тішив око.

Не обійшлося без інциденту. Рух мостом на час акції було перекрито, і всі водії чекали закінчення дійства, проте, якісь чолов’яги вирішили, що чекати їм не цікаво, і поперли машиною через натовп. За що отримали зауваження від обурених учасників акції і переконливі аргументи у вигляді пом’ятих дверцят. До слова сказати, патрульна машина на мості була, а от патрульних під час непорозуміння я не увиділа.
Завершилося зібрання на могилі Р. Шухевича, де віддали шану усім полеглим за єдність нашої держави.

З усіма своїми плюсами і мінусами, ця акція все ж показала, що є в нас люди, яким потрібна Соборна Україна, і які ладні за неї боротися.



















Аліна Червоноока
Переглядів: 1656


Коментарі

0
1 Імя...   [Материал]
А людей то негусто...точніше майже немає...ну і де ж ви, патріоти???

Имя *:
Email *:
Код *: