Головна » 2016 » Травень » 17 » Військового з Борщівщини звинувачують в самокаліцтві

Військового з Борщівщини звинувачують в самокаліцтві

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1238
12 березня 20-річний Анатолій Григораш, який проходив військову службу на полігоні "Широкий Лан", що в Миколаївській області, отримав важкі травми і ледь не загинув.

В руках у хлопця розірвався набій, в результаті чого він отримав контузію, втратив праве око йому відірвало кисть правої руки, були вражені осколками ноги, руки та обличчя. На даний момент юнак знаходиться в Одеському військовому госпіталі.

В той фатальний день Анатолій складав дошки і прибирав на території полігону. Піднявши одну з дошок, він, швидше за все, зачепив набій, який валявся в купі. В результаті детонації пролунав вибух. На допомогу співслужбовцю відразу ж кинулись інші військові, які й надали першу медичну допомогу. За кілька хвилин Анатолій уже знаходився в медсанчастині, де в цей самий момент знаходився досвідчений хірург з Одеського військового госпіталю.

Він і провів рятівну операцію, а наступного дня Григораша уже транспортували в Одеський госпіталь для подальшого лікування та наступних операцій. Майже 2 місяці рідні хлопця та медики боряться за його життя і здоров'я.

Незважаючи на важкий стан Анатолія, військова прокуратура звинувачує його у порушенні правил поводження зі зброєю. Ч. 1 ст. 414 ККУ передбачає до 3 років позбавлення волі.

В першу чергу дивує той факт, що хлопця, який пішов захищати Україну, звинувачують в злочині, замість того, щоб рятувати його від каліцтва і допомогти в реабілітації. Ну і на завершення, хотілося б сказати, що військовим прокурорам краще займатись продажними офіцерами, корумпованими воєнкомами і іншими не дужехорошими людьми, а не тими, хто і так постраждав.
Переглядів: 1238


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: