Головна » 2017 » Березень » 19 » Виховання патріотів і вшанування Героїв Небесної Сотні в Кудринцях

Виховання патріотів і вшанування Героїв Небесної Сотні в Кудринцях

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1530
Цього тижня з метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини, гордості за наших захисників Вітчизни та вшанування Героїв Небесної Сотні в Кудринецькій ЗОШ I-III ст., під керівництвом керівника військово-патріотичного гуртка Парасинчук Т. В., відбувся виховний захід «Зима, що нас змінила» та зустріч з учасниками Євромайдану та АТО.

Палій Михайло Васильович – активний майданівець, сотник Борщівської окремої сотні, а тепер і староста нашої об’єднаної громади сіл Михайлівка і Кудринці у своєму виступі зазначив, що сьогодні всі зібрались в цьому залі, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь правду і гідність і віддали своє життя за Україну. Ми з вами добре пам’ятаємо про події, які відбувались на Майдані, в столиці України. Навколо вибухи, стогін, горе. До нас прийшла війна. Справжня кровопролитна війна. Нас намагалися винищити за бажання мати людську гідність і самим обирати своє життя. Настав той час, коли кожен українець мав зробити вибір: або ти станеш рабом, або будеш вільною людиною і житимеш у вільній державі. На очах у всього світу влада розстрілювала свій народ. Майдан оточили з усіх боків, взяли у щільне кільце. Та люди не здавалися. Співали Гімн. Зі сцени лунали молитви, патріотичні пісні.

Ці події, дали поштовх до дій по всій території держави. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли Український народ, вже в сучасний період новітньої історії боротьби за утвердження Української державності, продемонстрував свою європейськість, гідність і прагнення до свободи.

Клим Олександр Олександрович – наш односельчанин, учасник бойових дій АТО. Який з болем в очах розповідав школярам, що пережив за час, проведений в зоні АТО. Поділився з учнями спогадами і своїм прикладом показав, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками доводити це.

Цікаві хвилюючі розповіді учасників Революції Гідності та бойових дій доповнив ще один запрошений гість капітан Гуменюк Любомир Васильович, начальник райвійськкомату , який розповів про бої із сепаратистами, про життя між боями, настрій військових та добровольців. Його емоційна розповідь була наскрізь пронизана любов’ю до України, прагненням українських військових захищати кожну горстку рідної землі.

Програму заходу супроводжували виступи школярів, презентації про наших учасників Євромайдану та АТО, та відеоролики про ті події які змінили всіх українців. Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв України, які віддали життя за нас, відстоюючи ідеали миру, добра, справедливості.

І учні, і педагоги зі сльозами на очах відтворювали і переживали , а в залі була тишина... Сучасна молодь не лише знає свою історію, сьогодні вона творить її.

Не приховуючи хвилювання, бійців привітала директор школи Шпак Я. Т. Від імені педагогів та учнів вона висловила глибоку вдячність та шану бійцям за їхню мужність, за силу волі і витривалість. Події останніх місяців у котрий раз довели, що український народ неможливо подолати. Вони тільки об’єднали нас, збудили в кожного з нас почуття щирого й глибокого патріотизму,дали змогу проявити себе безкорисливими, щедрими, готовими на все заради незалежності та кращого майбутнього нашої держави.

Як розповіла Тетяна Парасинчук, завершилася зустріч фотографією на пам`ять та "солодким столом".







Переглядів: 1530


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: