Головна » 2020 » Вересень » 8 » Віктор Голубець: Політика – це спілкування, це люди і стосунки

Віктор Голубець: Політика – це спілкування, це люди і стосунки

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2323
За якихось 2 місяці на Борщівщині, як і по всій країні, пройдуть місцеві вибори на основі нового виборчого законодавства та адміністративного устрою. Участь у виборчих перегонах братиме багато цікавих та енергійних людей, ідеї, плани та погляди яких заслуговують на увагу мешканців краю. Сьогодні своє бачення майбутнього і сьогодення вирішив висвітлити "Звістці" Віктор Голубець - заступник голови Борщівської райдержадміністрації та керівник місцевої політсили "Сила людей".

Ви кілька років пропрацювали у владній вертикалі, певний час саме на Ваших плечах лежала відповідальність за Борщівський район та села, які не увійшли в жодну з громад. Відповідно знаєте про існуючі проблеми не з чиїхось слів, а особисто. Скажіть, чи можливо в сьогоднішніх реаліях вивести Борщівський район з рецесії та зробити його економічно привабливим?

Для мене це інтерв’ю являє собою своєрідний екзамен, який дає можливість зважити пройдений шлях, оцінити свою діяльність, порівняти себе з іншими, а головне, що це дало людям.

Попрацювавши у владній вертикалі, отримав великий досвід. І сьогодні виступаю опонентом діючого мера, тому що знаю, як зробити громаду економічно привабливою. Ми бачимо як успішно розвивається сусідній Чортків. Так може бути і в нашій громаді.
Основою громади є Люди та економіка. Ключовими факторами зростання і розвитку економіки є насамперед співпраця керівництва громади, бізнесу та громадськості, залучення та створення комфортних і чесних умов для роботи інвесторів, які стануть потужними платниками податків, розвиток і підтримка фермерських господарств і кооперативів.

Отже, мета нашої команди зробити так, щоб в Борщеві була робота. Коли буде робота – будуть люди, а як будуть люди – у нас все вийде.

У політику Ви прийшли зі спорту, а саме з посади керівника Борщівської ДЮСШ. Чи важко було освоїтись на новому місці?

Так, політика - це не просто, проте життя в одному будинку чи підїзді - це також політика. Політика – це спілкування, це люди і стосунки. Вона не брудна, але є брудні люди в політиці або брудні методи політичної гри, коли все зводиться під гроші. Саме з такими труднощами боровся і буду боротися.

Зрозуміло, що не святі ліплять горшки, а професіоналами управління не народжуються, а стають. З якими труднощами довелось зіштовхнутись в перші місяці управління?

На будь-якій посаді повинні бути професіонали. Тому зараз я більше працюю над тим, аби в нас була команда фахівців і щоб у партії «Сила Людей» була сильна команда.

Чим найбільше гордитесь і чи шкодуєте про якісь вчинки чи можливо нереалізовані проекти?

Працювати у владній вертикалі – значить виконувати чіткі вказівки влади. У місцевому самоврядуванні дещо інша робота, більш творча. Тут набагато більше можливостей.
Попри все зроблено багато і є чим гордитися в різних галузях.

Дякую всій команді адміністрації, депутатському корпусу районної ради, головам громад, сільським головам, спонсорам, активній громадськості за співпрацю у розбудові нашого району. Вкотре переконуюсь, що саме за Людьми Сила.

Які сьогодні плани виношуєте на майбутнє і чи будете брати активну участь у виборчих перегонах, які ось-ось стартують?

Незалежно від того, наскільки громада спроможна, завжди залишаються питання, які важко вирішити за рахунок місцевого бюджету. Тому важливо шукати позабюджетні джерела фінансування та налагоджувати співпрацю з різноманітними фондами та грантовими програмами. Отже у планах залучати грантові гроші. Їх не дають державним структурам, а лише громадським організаціям, місцевому самоврядуванню. Ми маємо використати ці можливості. Тому, очевидно, що я буду брати активну участь у виборчих перегонах.

Пане Віктор, попереду два місяці запеклої боротьби та виборчі перегони. Скажіть, будь ласка, на Вашу думку, чи багато залежить від цих виборів? І чи зможуть люди реально впливати на те, якими будуть їх міста та села за 2-3 роки?

Якою буде наша громада через 2-3 роки залежить від того, який вибір зроблять люди 25 жовтня. Я йду на вибори з готовою програмою розвитку громади і впевнений, що її бюджет слід спрямовувати на розвивання, а не «проїдання».
Переглядів: 2323


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: