Головна » 2020 » Березень » 14 » Віктор Шепета звільнив заступника, щоб дерибанити майно Чортківського району?

Віктор Шепета звільнив заступника, щоб дерибанити майно Чортківського району?

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2812
На черговій сесії Чортківської районної ради, яке відбулось 12 березня, присутні депутати проголосували про дострокове припинення повноважень заступника голови районної ради Петра Пушкаря (депутатська група ВО «Свобода»). Буквально відразу після цього голосування депутати обрали на цю посаду представника від депутатської фракції Блоку Петра Порошенка «Європейська Солідарність» Василя Градового.

Сесія районної ради розпочалася із сенсаційної пропозиції голови райради Віктора Шепети розглянути першим пунктом порядку денного внесене ним же питання про дострокове припинення повноважень заступника голови районної ради Пушкаря Петра Івановича.

Своє бажання звільнити неугодного заступника, який відмовлявся голосувати за абсурні і часом дуже скандальні рішення, очільник місцевої парторганізації ВО "Батьківщина" Віктор Шепета пояснив тим, що йому важко співпрацювати з Петром Пушкарем.

І дійсно, співпраця не получилась, особливо після того, як Петро Пушкар та його однопартійці зі "Свободи" чітко заявили, що виступають проти "дерибану" комунальної власності та продажу гаражів у центральній частині міста Чорткова, які голова райради вирішив наприкінці своєї каденці продати одному з місцевих підприємців.


голосування за продаж гаражів приватному підприємцю


Про те, що рішення про продаж є протизаконним, впродовж кількох місяців говорили не тільки місцеві "свободівці", представники "Української Галицької Партії", а й керуюча справами виконавчого апарату районної ради та депутат районної ради від "Народного руху України" Яблонь Тетяна Василівна. Але питання продажу виявилось настільки "грошовитим", що голоси вдалось знайти і рішення підтримали найбільші фракції райради.

Щоб за 7 місяців до майбутніх виборів, які відбудуться в жовтні 2020 року, отримати контрольовану та слухняну більшість у стінах районної ради, а значить і можливість вільно розпоряджатись грошима та майном громади, Віктор Шепета й вирішив усунути з посади незговірливого заступника. Для цього скористався голосами фракції Блоку Петра Порошенка «Європейська Солідарність» та «Сили людей».

Зрозуміла річ, що в питаннях майна та грошей легше домовитись з діючим мером та фактичним керівником чортківської "Сили людей" Володимиром Шматьком, а також головним лікарем Романом Чортківським, який має вирішальне слово під час прийняття рішень депутатами Блоку Петра Порошенка. Питання тільки у тім, що залишить після себе керівник районної ради та яскравий представник партії "Батьківщина" Віктор Шепета у власності району і чи залишиться щось взагалі?
Переглядів: 2812


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: