Головна » 2020 » Квітень » 14 » Вірус брехні: чи встоїть Борщівщина перед новими викликами?

Вірус брехні: чи встоїть Борщівщина перед новими викликами?

18.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3682
Брехня — таке ж повсякденне явище, як і пластівці з молоком. Найгірше, якщо обманюють задля досягнення своїх цинічних цілей та меркантильного підлого інтересу. Схоже, що для декого брехня стала чудово апробованим методом громадсько-політичної діяльності.

На фоні боротьби українських спецслужб з фейками та користувачами соцмереж, які сіють паніку та вводять сотні і тисячі людей в оману, здавалося б, в нашій завжди тихій та спокійній провінції щось подібне неможливе. Однак, як би не було прикро визнавати, але і на теренах Борщівщини є грандіозне поле для роботи по виявленню брехунів та людей, які лукавлять з тільки їм зрозумілою метою.

Такий висновок напрошується після появи допису керівника Борщівської районної ради Андрія Русенка, якому вдалось викрити фейсбушного бота та провокатора, котрий представляється депутатом районної ради, членом виконкому та навіть десницею Юлії Тимошенко в Борщівському районі Орестом Яремою, одночасно з цим хвацько роздаючи поради, закликаючи до повалення влади і поширюючи неправдиву інформацію.

"Хоча всі ознаки того, що це не реальна людина, а російський бот очевидні - відсутність фото та правдивої інформації у профілі, відсутність значної кількості друзів, недавня дата реєстрації та одночасна реєстрація кількох акаунтів під однаковим іменем, відсутність змістовного контенту та поширення фейків, погане знання української мови. Зокрема, нещодавно, хтось,прикриваючись іменем Ореста Яреми поширив досить недолугий і неграмотний пост, в якому безпідставно заявляє, що на боротьбу з епідемією потреба у коштах по нашій лікарні складає 21 млн. грн., а тому потрібно організувати "збір коштів з громадян ...та Збір коштів з великого бізнесу та земельних холденгів,фермерів" (орфографію бота зберігаю)." ,- йдеться у дописі Андрія Русенка.

"Як офіційний представник штабу з протидії надзвичайній ситуації спростовую це як черговий фейк і звичайну брехню. Жодних офіційних розрахунків на таку суму на адресу штабу нема і не було.
Щоб вберегтися від інформаційної атаки акаунт бота під іменем Орест Ярема необхідно банити і ні в якому разі не добавляти в друзі.", - додав на завершення автор допису.

Не виключаємо, що зовсім скоро вказаний персонаж буде надавати в мережі реквізити банківських рахунків для переказу коштів, а також заявляти про вселеньську змову і необхідність збройного повстання. Будьте обережні.



Переглядів: 3682


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: