Головна » 2019 » Грудень » 23 » Вишиті ікони волонтера з Борщівщини прикрашають храми по всьому світу

Вишиті ікони волонтера з Борщівщини прикрашають храми по всьому світу

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 779
Вишиті ікони Юрія Дудника з Тернопільщини прикрашають храми по всьому світу

Учасник Революції Гідності, волонтер, майстер художньої вишивки, співзасновник Гільдії народних умільців «Перлина» Юрій Дудник зі Скали-Подільської «напрацював» понад 40 релігійних сюжетів, які милують око відвідувачів храмів у 11 країнах світу. Побачити роботи нашого майстра можна навіть у музеї Ватикану.

Нещодавно автор започаткував презентацію свого доробку у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї виставкою 18 ікон «Мистецтво зцілює рани». Авторські витвори окроплені, а тому наділені особливою енергетикою. Зокрема, картину «Святий Бенедикт» освячено Яном Білецьким, вишивку «Єрусалимська Божа матір» – Мечиславом Мокшицьким.

У рідній Скалі-Подільській Юрія Дудника знають як волонтера. Із перших днів чоловік приєднався до Євромайдану столиці і був у складі 8-ої (афганської) сотні. 21 січня 2014 року під час сутичок на вулиці Грушевського наш земляк зазнав серйозних поранень. У лютому 2015 року разом із місцевими активістами він створив та очолив Скала-Подільську «Самооборону». З тих пір Юрій Дудник допомагає нашим воїнам на Сході України і з побратимами з Борщева здійснює часті волонтерські поїздки у зону ООС.

"Роботи нашого земляка несуть неабияку цінність для всього українського народу. Ці унікальні сплеттінях ниток не лише об'єднують любов до України, Бога і мистецтва, вони відкривають усьому світу щиру, миролюбиву українську душу", - прокоментував голова обласної ради Віктор Овчарук.



Переглядів: 779


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: