Головна » 2021 » Жовтень » 27 » Визначили найбільш заможні громади Борщівщини за фінансовими показниками

Визначили найбільш заможні громади Борщівщини за фінансовими показниками

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1709
У січні-вересні поточного року до загального фонду територіальних громад надійшло понад 3,5 млрд грн податків, що на 2,8% більше від плану. 45 з 55 існуючих громад Тернопільщини виконали або перевиконали планові бюджетні показники.

До числа громад, які перевиконали планові бюджетні показники належать усі громади колишнього Борщівського району.

Серед найменших громад, в яких проживає до 7 тисяч мешканців, Іване-Пустенська та Більче-Золотецька ТГ перевиконали планові показники бюджету на 45%.


Серед громад Тернопільщини з кількістю населення від 7 до 12 тисяч мешканців Скала-Подільська ТГ може похвалитись перевиконанням бюджетних показників на 27% від запланованого.


В громадах з населенням від 12 до 20 тисяч мешканців Мельнице-Подільська ТГ за показником динаміки наповнення бюджету демонструє перевиконання на рівні 16%.


Що ж стосується Борщівської ТГ, яка за кількістю населення відноситься до найбільших громад області, в яких населення перевищує 20 тисяч, то показник динаміки перевиконання бюджету становить 15%.


Щодо доходів у розрахунку на 1 мешканця громади, то середнє значення (не враховуючи дані Тернопільської ТГ) по області склало 2621 грн./особу. У 23 громад даний показник вищий за середньообласний.

На превеликий жаль, але жодна з громад Борщівщини не продемонструвала показників, які були б вищими за загальнообласний, а Мельнице-Подільська ТГ взагалі опинилась на останній сходинці рейтингу за показником доходів на одного мешканця:

Скала-Подільська ТГ - 2607 грн
Борщівська ТГ - 2413 грн
Більче-Золотецька ТГ - 2213
Іване-Пустенська ТГ - 1815 грн
Мельнице-Подільська ТГ - 1042 грн
Переглядів: 1709


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: