Головна » 2020 » Квітень » 6 » Влада Борщева в час пандемії встановлює бруківку, щоб встигнути "освоїти" гроші?

Влада Борщева в час пандемії встановлює бруківку, щоб встигнути "освоїти" гроші?

18.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3669
Кілька тижнів тому "Звістка" публікувала матеріал, який викликав суспільний резонанс і вкотре підтвердив те, що для деяких представників борщівського політикуму влада стала надмірним тягарем. Люди, які впродовж років розпоряджались бюджетними (людськими) коштами, часто діють заради власного піару та, ймовірно, власної вигоди.

І якщо сьогодні звичайні люди намагаються вижити в умовах карантину, дрібні бізнесмени терплять шалені збитки, а пересічні пенсіонери рахують мізер у своїх гаманцях, то представники влади щедро використовують бюджетні гроші на речі, які, здавалося б, могли і зачекати. Ми знову повертаємось до бруківки (!).


Наприкінці березня з пропозицією виділити кошти на встановлення бруківки в одному із сіл району виступив очільник місцевої "Батьківщини" Орест Ярема, цим самим наразившись на різку критику притомних містян та жителів громади, які не сприйняли таку популістичну ініціативу в час пандемії. Тоді, між іншим, сам очільник міста Іван Кобилянський пішов проти свого партійного шефа і не підтримав ідею про встановлення бруківки в селі Пищатинці. Але, як бачимо, за кілька тижнів він, мабуть, змінив свою думку стосовно розбудови громади і уже кілька днів містяни спостерігають за тим, як на одній з вулиць щедро вмощують уже горезвісну бруківку.

Невже керівники міської ради у своїй роботі використовують подвійні стандарти? І чому одного разу виступивши проти вкладання бруківки в одній локації, мер Іван Кобилянський дає "добро" за 2 тижні вкладати її в іншій?


При цьому, як свідчать фото, без жодних тендерів керівництво міської ради у час економічних потрясінь та невизначеності віддало ласий шмат будівельних робіт підприємству "Брук-Буд". Що цікаво, саме у одного із керівників цього підприємства Андрія Зеленого, який на минулих виборах очолював виборчий штаб "Слуги народу", як стверджують наші джерела, склались дуже приязні стосунки з мером Іваном Кобилянським. Не виключено, що саме приналежність до партії влади і є одним із мотивів, чому усі подібні роботи в межах Борщівської ОТГ здійснює саме цей підприємець.


Найбільше в цій ситуації оборює те, що в ці самі дні керівництво міської ради оголосило про добровільний збір коштів для потреб медичних працівників. Хоча, якщо чесно, назвати його добровільним, можна «з великою натяжкою». Справа в тім, що впродовж останніх днів працівники шкіл та дитячих садочків Борщівської ОТГ отримали усні та текстові прохання від своїх керівників, в яких працівників бюджетної сфери наполегливо просять "поділитись" частиною своїх скромних заробітків.

Про це на редакцію "Звістки" написала Ірина, яка працює в одному з навчальних закладів громади.

Лицемірство та цинізм вражають. Адже витрачаючи у цей важкий час сотні тисяч гривень на мощення бруківки, влада громади закликає пересічних вихователів, вчителів та нянь віддавати частину своїх заробітків.

А можливо варто було витратити кошти, спрямовані на мощення бруківки, на допомогу лікарям та медичному персоналу? Адже ні для кого не таємниця, що лишень за рік бюджет Борщівської ОТГ отримує майже 4 мільйони гривень саме завдяки відрахуванням із зарплат медиків.
Переглядів: 3669


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: