Головна » 2016 » Грудень » 6 » Владу на Борщівщині намагаються захопити "фашисти"?

Владу на Борщівщині намагаються захопити "фашисти"?

18.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 7
Переглядів: 2625
Лишень за декілька днів до виборів, які відбудуться 11 грудня, на одному з тернопільських інтернет-порталів появилась доволі оригінальна стаття з гучним заголовком - "Ідеї фашизму взялись реалізовувати на Борщівщині", в якій місцевих партійців Тягнибока звинуватили в сповідуванні ідеології фашизму.

Ми спробували проаналізувати, чи дійсно серед вітчизняних політиків та кандидатів є фашисти - чистокровні арійці та правнуки божевільного нациста. Та варто було розпочати цей аналіз, як стало зрозуміло, що автор трішки перебрав у своїх фантазіях, збрехавши відразу на початку статті, коли вказав, що 8 грудня депутати будуть розглядати питання "Про розгляд питання щодо повернення земельної ділянки площею 9,0 га в урочищі "Аеродром" та "Про розгляд питання щодо вилучення земельної ділянки ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу". В реальності таких питань в переліку затверджених немає, а тому на сесії вони появитись не можуть.

Ще більше потішили коментарі в соціальних мережах, а саме під постом кандидата на голову Борщівської громади Христини Яворської, яка відверто висміяла "фашистські" закиди обласного журналіста.



Дивним в усьому цьому є те, що фашистами назвали не грабіжників-чиновників чи місцевих олігархів, а реальних учасників бойових дій на Донбасі та волонтерів, які сьогодні відзначають День Збройних Сил України і які ризикували життям за людей і Україну.



В гонитві за сенсацією чи грошима замовників журналіст чомусь забув вказати, що серед діючих депутатів від місцевої "Свободи" в райраді є четверо воїнів - Музика І., Лижник Р., Коцемір С. та Русенко А. Серед кандидатів в депутати майбутньої громади є ще троє - Дикун І., Жук М. та Юрків Б.. Також є чимало волонтерів та активістів, які захищають права і допомагають фронту, чим можуть.

На завершення хочеться сказати, що з усього цього дійсно можна було б посміятись, якби не прийшло гірке усвідомлення, що заради голосів виборців та знищення своїх політичних опонентів, деякі політики готові навіть називати фашистами тих, хто воював за їх спокійний сон, хто втрачав друзів на війні і ледь не загинув у боротьбі за вільну і процвітаючу Україну.
Переглядів: 2625


Коментарі

0
7 Шухевич   [Материал]
ХАЙ ВИВЧЕ ЦІ ТЕРМІНИ: НАЦІОНАЛІЗМ - (фр. nationalisme) — ідеологія і напрямок політики, базовим принципом яких є теза про цінність нації як найвищої форми суспільної єдності та її первинності в державотворчому процесі.Як політичний рух націоналізм прагне до відстоювання інтересів національної спільноти у відносинах з державною владою.Націоналізм у своїй основі проповідує вірність і відданість своїй нації, політичну незалежність і роботу на благо власного народу, об'єднання національної самосвідомості для практичного захисту умов життя нації, її території проживання, економічних ресурсів та духовних цінностей. Він спирається на національне почуття, яке споріднене патріотизму. Ця ідеологія прагне до об'єднання різних верств суспільства, незважаючи на протилежні класові інтереси.

ФАШИЗМ - Фаши́зм (італ. fascismo, від італ. fascio — «зв'язка», «об'єднання») — різновид політичного режиму, а також радикальна авторитарна імперіалістична політична ідеологія, характерними ознаками якої є сильний культ особи, мілітаризм, тоталітаризм, імперіалізм та ідея постійної війни й панування.
Спочатку — самоназва політичного руху в Італії під проводом Беніто Муссоліні, який правив з 1922 по 1943 рр.

НАЦИМЗМ - Націона́льний соціалі́зм або націона́л-соціалі́зм (нім. Nationalsozialismus, скорочено — наци́зм нім. Nazismus [1]) — політична ідеологія, яка була політичною доктриною керівництва Німеччини (у часи Третього рейху), а також у деяких інших країнах. Базується на тезі про цінність нації та її верховенстві в процесі утворення держави.Націонал-соціалізм у Німеччині заснований на теоріях расової ієрархії і соціального дарвінізму. Німецькі народи (яких відносили до так званої нордичної раси) зображалися як втілення європеоїдних «арійців» і «вища раса».

0
6 Бандера   [Материал]
Націоналізм це не фошизм баран регіональний \ кацапський. Фошизм, який "придумав" Мусоліні в Італії і нацизм Гітлера (напевно він мав це на увазі, але через тупість...) це РІЗНІ РЕЧІ !!
Як можна бути таким ідіотом і уподоблюватись регіоналам-дебілам і казати таку тупість? Я розумію вони - гопота з підворотні, ну там ватніки... але журналіст....

0
5 Правда   [Материал]
Шановні Свободівці, все в цьому житті повертається бумерангом. Та чорнуха, що написана про вас в статті, є дзеркальним відображенням ваших пасквілів в Звістці. За що боролись на те і напоролись. Тільки чого ж ви здійняли такий крик?

0
4 Petro   [Материал]
І хай краще займеться своєю історичною і політичною оствітами!!!!
І не уподібнюється не розумним людям!!! Тому, що це смішно слухати\читати.

0
3 Andiy   [Материал]
Хай автор прочитає, що означає "фошизм", "націоналізм", "нацизм", бо він подібний на недотепи з росії чи регіонала, у яких розуму небагато. Нацизм виник в Німеччині, засновник Гітлер; фошизм в Італії, засновник Мусоліні; націоналізм - Йоганном Готфрідом Гердером.


1 2 »
Имя *:
Email *:
Код *: