Головна » 2018 » Листопад » 6 » Вода в Борщеві небезпечна для здоров'я?

Вода в Борщеві небезпечна для здоров'я?

02.05.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1620
Вода є одним з основних продуктів, необхідних людині для повноцінного харчування і життєдіяльності. Саме з води ми отримуємо найбільшу кількість мікроелементів. І якщо без їжі людина може прожити декілька тижнів, то без води лише декілька днів. Отже її важливість, а відповідно якість і безпечність є беззаперечними, зазначили в ГУ Держпродспоживслужби в області.

Щодо централізованих джерел водопостачання, наша область є доволі благополучною в цьому плані, оскільки водою мешканців області на понад 90% забезпечують з підземних джерел, вода з яких в основному за своєю природою є якіснішою, безпечною, не потребує додаткового очищення і підготовки.

Одним з найпроблемніших районів на Тернопільщині є саме Борщівський район та саме місто Борщів.

У Борщеві, яке хоч і отримує воду з підземних джерел, проте частина з них є природні джерела, які самоплинно витікають із землі та є доволі поверхневими «підшкірними». А враховуючи специфічний склад порід ґрунту в даному регіоні, у централізованій мережі відмічається перевищення вмісту нітратів, інколи навіть вдвічі.

Слід зазначити, що недобросовісні суб’єкти надання послуг централізованого водопостачання доволі часто порушують періодичність здійснення лабораторного контролю якості води. А також порушення зустрічаються під час експлуатації водопровідних мереж та водонапірних споруд, а саме у періодичності проведення робіт з їх промивки, дезінфекції, технічних оглядів та поточних ремонтних робіт, дотриманні зон санітарної охорони водних об’єктів, своєчасності проходження медичних оглядів працівниками, що здійснюють їх обслуговування тощо.
Переглядів: 1620


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: