Головна » 2017 » Серпень » 13 » Водій автобуса, котрий курсує Борщівщиною, відмовив у пільговому проїзді бійцю АТО, котрий понад рік перебував у полоні

Водій автобуса, котрий курсує Борщівщиною, відмовив у пільговому проїзді бійцю АТО, котрий понад рік перебував у полоні

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2956
У Тернополі водій рейсового автобуса “Михайлівка-Тернопіль” відмовився везти АТОвців за пільговими квитками. Хлопці звернулись до адміністрації автовокзалу, але там стали на бік перевізника.

Про це повідомила у ФБ волинський журналіст Жанна Білоцька, пише “20 хвилин“.

– Прикрий інцидент трапився сьогодні з учасником бойових дій, колишнім військовослужбовцем 51-ї ОМБр, Артемом Комісарчуком, пише Жанна Білоцька. – Нагадаю, хлопець більше року перебував у полоні разом із підполковником Фураєвим. Їх останніми з усіх полонених бригади визволили у вересні 2015 року. Повертаючись із заробіток разом із п’ятьма товаришам атовцями, у Тернополі вони взяли пільгові квитки на автобус маршрутом “Тернопіль-Колиндяни” рейс Тернопіль-Михайлівка”. Однак водій відмовився їх везти, мовляв, така воля перевізника: пільговиків не брати. Хлопці звернулись до адміністрації автовокзалу за поясненнями і підтримкою, але там, за словами Артема, стали на бік перевізника. Коли ж атовці почали доказувати, що є закон, згідно якого вони мають право на пільговий переїзд, наштовхнулись на хамство. Зрозумівши, що по-хорошому не вийде, сіли в автобус і відмовились платити повну вартість квитка.

У цій історії, пише авторка поста, її вразили дві речі. Перша – випадок трапився у Тернополі! На території Західної України, де постраждало багато хлопців, і де патріотизм, на думку Жанни Білоцької, на першому місці! Друге – АТОвці їхали із… заробітків.

– Хтось скаже: що ж тут дивного, багато хто їздить за кордон заробляти, – пише волинянка. – Але тут є одне “але”. За що вони воювали тоді? Бо дехто перед війною мав хорошу роботу, яку втратив, і пішов добровольцем на фронт, повіривши в обіцяне Президентом України “нове життя”. Та от так його і не дочекалися. Як і більшість українців, які змушені й далі їздити заробляти на нього.

Про деталі цього прикрого інциденту розповів “20 хвилин” і сам Артем Комісарчук. Чоловікові на вокзалі порадили поскаржитись в “Белий дом”.

– Квитки за день придбали на касі автовокзалу за посвідченням УБД, – розповідає він. – Під час перевірки квитків водієм, я пред’явив посвідчення і квиток. Водій сказав, що в нього є лише три пільгових місця, а нас є шестеро пільговиків. Відтак сказав мені і ще одному хлопчині – Андрієві, з яким потім познайомились, іти до адміністрації автовокзалу і сказати, що водій відмовляється нас везти безкоштовно. Я спочатку поцікавився, чим аргументована відмова, на що отримав відповідь: “Перевізник сказав, що по посвідченнях (тикнувши на моє) нікого не перевозити”. Я пішов у каси, де мене переадресували на диспетчера.
Там сиділа, за словами Артема, працівниця років 35-40. Їй і повідомив, що водій відмовляється їх везти. На що жінка відповіла, мовляв, і правильно робить, має право.
– Просто шок! Я запитав спокійно і стримано, у чому ж його правота. І почув про недоплати від влади, про те, що він приватник і бідує, не має на що жити, – каже Артем. – На мій аргумент, що це пряме порушення нормативних актів та законодавства, відмахнулась фразою: “Хочете – пишіть скаргу в “Белий Дом”. Дональд Трамп був би в шоці… Та почала вже криком мені щось пояснювати. Я попросив затримати даний рейс і зняти водія з даного напрямку в зв’язку з порушенням умов договору між перевізником і державою. А тут прибігає водій, починає сунути голову у віконечко, починають шушукатись і нам милосердно сказали, що, мовляв, останній раз везе пільговиків.

На підставі чого водій робить такі заяви, перепитав вже й новий знайомий Артема – Андрій. Поки водій розказував про волю перевізника, Артем сфотографував автобус. Водій рознервувався, але змовчав.

– Але цирк не скінчився. Водій вийшов на вулицю, почав пакувати стоячих, – додає Артем. – Це було неймовірно! Людей сортували за напрямками – той, хто далі, йшов одразу в кінець автобуса і оплата йшла на руки водію, ті, хто недалеко, ішли в інші автобуси. Наш автобус був забитий. З двох дверей відкривались тільки одні. І поки все це відбулось з нами, люди в автобусі просто сиділи і чекали відправлення. Їх не хвилювало, що пільговиків знімають. Атовець чи інвалід – байдуже, головне їхати…

Повідомлення у ФБ волинського журналіста викликало ряд негативних відгуків про поведінку водіїв та касирів на вокзалі. У коментярах пишуть, що таких перевізників потрібно позбавляти ліцензії на перевезення пасажирів за порушення законодавства. А також, що такого водія, перевізника слід самих відправити на передову, аби сповна відчули, що пережили ображені ними хлопці.
Переглядів: 2956


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: