Головна » 2021 » Листопад » 22 » "Воїну потрібна допомога": як жителі Борщівщини стають жертвами шахраїв

"Воїну потрібна допомога": як жителі Борщівщини стають жертвами шахраїв

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1667
Кілька днів тому один з модераторів "Звістки" отримав в соцмережі Facebook листа від людини, яка нещодавно просилась в друзі і з якою, відповідно, було також кілька спільних друзів. Людина у військовій формі після початку агресії московитів на східних кордонах України апріорі викликає довіру та повагу. Саме цим, схоже, і користуються спритні шахраї, виманюючи гроші у довірливих українців.

У листі користувач під іменем Роман Ковблюк попросив допомогти із поповненням мобільного рахунку, оскільки перебував на передовій і фізично не мав змоги дістатись до міста чи населеного пункту, щоб поповнити рахунок. Приємна манера спілкування та побажання мирного неба, здоров'я для рідних і близьких потенційного благодійника мали б зробити свою справу. Тим більше, що сума переказу не така і значна - 125 гривень.


Однак, прекрасно розуміючи, що на сьогоднішній день існує велика кількість шахраїв та в'язнів виправних колоній, які мають багато вільного часу та величезну кількість ідей, як виманювати гроші у довірливих громадян, модератор вирішив перевірити особу Романа Ковблюка, в профілі якого чимало фотографій з бойовими товаришами та з місць несення служби, що за задумом шахраїв мало б значно підсилити довіру до такого прохача коштів.


І, що зовсім не дивно, за якихось кілька хвилин в соцмережі вдалось знайти реального користувача з таким же іменем, аналогічними фотографіями, який народився не в Могилів-Подільському, що на Вінниччині, як значилось в профілі афериста, а в Херсоні, а фотографії датовані ще 2020 роком. Натомість, шахрай, який представився Романом Ковблюком, вкрав у реального військового фотографії та намагався видати себе за учасника російсько-української війни, зареєструвався в соцмережі лишень наприкінці вересня цього року.



профіль шахрая




профіль реального військового

Коли ж обман було викрито і шахрай зрозумів, що ніяких коштів не отримає, посипались погрози і образи. Тому, шановні читачі, будьте обережні, коли перераховуєте кошти незнайомим людям, які щойно стали вашими друзями. Чиніть благодійну допомогу, але тільки тоді, коли не сумніваєтесь і якщо вас просять ті, хто заслуговує на довіру.
Переглядів: 1667


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: