Головна » 2018 » Березень » 19 » Врятуйте лелек. В Борщеві на сміттєзвалищі оселились бузьки

Врятуйте лелек. В Борщеві на сміттєзвалищі оселились бузьки

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 4442
Лелеки не знали, що цьогоріч в Україні аномально холодна весна із аномальними віхолами, заметілями та снігопадами. Вони прилетіли за графіком 18-19 березня. Більшість ставків – замерзлі, на землі – снігові кучугури. Захисники природи закликають всіх громадян підгодовувати лелек, оскільки ослаблені далеким перельотом птахи через скуті кригою ставки та річки не мають доступу до їжі, крім того, їм дошкуляє сильний мороз й існує загроза, що чимало з них загине.

Одночасно з цим активісти просять не кидати їжу для лелек на землю – адже її замітає снігом і допомоги птахам не буде жодної. А ось солому чи сіно на місці кучкування лелек порозкидати варто.

Якщо раптом у вашому місті, селищі чи селі є вже лелеки і вони зараз потерпають від холоду та снігу, то просимо за можливості сховати їх в якесь (навіть не опалювальне) приміщення, дати їм їсти риб’ячі голови чи шматочки м’яса краще прісноводних риб, чи дрібних карасиків, або субпродукти птахівництва (курячі голови, шийки, серця чи печінку), чи ще (якщо не шкода) шматочки курячого або нежирного м’яса яловичини, а також поставити ємкість з водою! Орнітологи наголошують, що м’ясо повинно бути не жирним.

Фото лелек, які прилетіли та оселились на борщівському сміттєзвалищі, опублікувала Оксана Дикун, яка просить усіх небайдужих підгодовувати птахів, поки не настане тепло і вони не зможуть самостійно знайти собі їжу.

Переглядів: 4442


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: