Головна » 2020 » Березень » 3 » Все для людей: на Борщівщині ріку почали городити колючим дротом?

Все для людей: на Борщівщині ріку почали городити колючим дротом?

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1916
Річка Збруч, яка впродовж століть була однією з головних водних артерії Борщівського краю, може уже зовсім скоро зникнути назавжди. І головною причиною є не посуха чи зміни клімату, а виключно господарська діяльність ласих до наживи ділків та бездіяльність місцевої влади.

Незважаючи на галас та намагання активістів зі Скали-Подільської, які тривалий час боряться за збереження ріки, власники міні-ГЕСу, розташованого на Збручі, продовжують використовувати важку техніку для проведення землерийних робіт. Чому місцева влада мовчить, а чиновники не можуть донести до людей свою позицію стовоно цієї проблематики, залишається лишень здогадуватись.

"А тим часом Збруч уже затягнений колючим дротом, бетонні плити нині важка техніка встановлює повним ходом.

А ми що, Скала-Подільська Об'єднана Територіальна Громада ? А, що вас тегати, все одно нуль реакції.

За нашим законодавством річки належать народу України і ніхто ніякі обгорожувальні засоби встановлювати не має права. Та що нам закони, вони ж дишло...",- написала у своєму дописі місцева активістка Оксана Ундерко.


Як розповіла "Звістці" авторка допису, роботи тривають, а зі сторони Хмельниччини частину берега Збруча загороджено колючим дротом. Так само працює важка техніка, яка черпає ковшами берег і цією ж землею засипає русло ріки.

Хочеться нагадати, що кілька місяців тому Верховна Рада України ухвалила законопроект № 0869, який забороняє обмежувати доступ людей до узбережжя морів, річок та інших водойм. За відповідний законопроект проголосували 314 народних депутатів.

При цьому обмеження доступу громадян будь-яким способом (у тому числі шляхом влаштування огороджень або інших конструкцій) до узбережжя водних об'єктів на прибережних земельних ділянках, які перебувають в користуванні юридичних або фізичних осіб, а також стягування за нього плати є підставою для припинення права користування земельними ділянками прибережних захисних смуг за рішенням суду.

Передбачено, що в прибережних захисних смугах забороняються огорожі або інші конструкції, що перешкоджають доступу громадян до берегів річок, водойм і островів, крім випадків, передбачених законом.

Переглядів: 1916


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: