Головна » 2018 » Грудень » 25 » З другої спроби борщівські депутати спромоглись ухвалити бюджет на 2019 рік

З другої спроби борщівські депутати спромоглись ухвалити бюджет на 2019 рік

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1502
Ще минулого тижня, коли борщівські депутати зібрались на 28 сесію, ніхто й подумати не міг, що політична криза, яка триває уже більше року, отримає новий виток розвитку. Запекле протистояння між різними політичними партіями та групами впливу, які формують порядок денний в Борщівській громаді, не вперше і, мабуть, не востаннє, змусило Івана Кобилянського здригнутись у передчутті владного колапсу.

Мезальянс між різними політичними силами, які ворогують на обласному та всеукраїнському рівні, але змогли потоваришувати в Борщівській громаді, виявився не просто дієвим, а реально загрозливим для діючої влади. Чого тільки вартує той факт, що запропонований міською радою бюджет був ледь не повністю переформатований депутатами ради і більшість пропозицій, на яких наполягав мер Іван Кобилянський, були відхилені і піддані нищивній критиці членами комісії з питань планування фінансів та бюджету, до якої входять представники усіх фракцій ради.

Не маючи власної більшості, яка могла б одностайно підтримати голову громади та його ідеї, Іван Кобилянський змушений не тільки йти на перемовини з представниками інших політичних сил, а й шукати компроміс зі своїми колишніми друзями з "Батьківщини", які відверто виступають проти нього і свого часу навіть заявляли, що не несуть жодної відповідальності за дії мера.

І хоча в сесійній залі представники "Батьківщини" часто лаяться між собою, деякі близькі до міської ради джерела стверджують, що усе це лишень гарно спланована гра і усі "делікатні" питання вирішуються за лаштунками і без зайвого галасу.

Повертаючись до прийняття бюджету, можна сказати, що саме сецесія ряду впливових депутатів на позаминулій сесії, яка відбулась 21 грудня, і змусила Івана Кобилянського піти на поступки народним обранцям і прийняти більшість їхніх пропозицій. Особисто для мера це означає втрату впливу на бюджетний процес, для депутатів ради - зростання власної вагомості в прийнятті доленосних для громади рішень.

Промовистим і обнадійливим є той факт, що депутати відмовились підтримати купівлю двох автомобілів для потреб міської ради та комунальної установи, виділення більше мільйона гривень на тротуар по вул. С.Бандери та заклали кошти на зарплати та премії працівникам міської ради лишень на наступне півріччя. Натомість дали майже 4 мільйони гривень на ремонт дороги по вул. С.Петлюри та кілька мільйонів на заміну дахів в багатоквартирних будинках, в яких живуть самі депутати та наближені до правлячих кіл.

Саме завдяки цьому учора, 24 грудня, більшістю голосів бюджет таки було проголосовано за якихось 10 хвилин. Без галасу та затяжних тирад головний фінансовий документ Борщівської громади підтримало 19 народних обранців.

Переглядів: 1502


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: