Головна » 2016 » Жовтень » 26 » За грати на 8 років може сісти сільський голова з Борщівщини, якого звинуватили в зриві мобілізації

За грати на 8 років може сісти сільський голова з Борщівщини, якого звинуватили в зриві мобілізації

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 5
Переглядів: 2612
Обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим УСБУ в області за ч.1 ст.114-1 КК України (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Слідчими органами встановлено, що упродовж 2015-2016 років голова однієї з сільських рад Борщівського району систематично перешкоджає законній діяльності військовослужбовцям Збройних Сил України, у тому числі співробітникам Борщівського районного військового комісаріату, при виконанні ними своїх службових обов’язків в особливий період.

Зокрема, сільський голова чинить перешкоди працівникам військового комісаріату під час проведення на території населеного пункту обліку військовозобов’язаних осіб мотивуючи свої дії офіційною відсутністю в державі воєнного стану, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Окрім того, в 2015 році ним вчинено хуліганські дії стосовно військовослужбовців Збройних Сил України в приміщенні Борщівського районного військового комісаріату. Розслідування у кримінальному провадженні триває.


Довідково: Санкція статті 114-1 КК України «перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період» передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Воно й не дивно, що сьогодні багато хто намагається ухилятись від мобілізації, а сільські голови не особливо поспішають співпрацювати з військоматами, боячись викликати гнів населення. Адже ні для кого не таємниця, що в тому самому Борщівському військоматі і далі працюють люди, репутація яких, будемо чесними, далека від ідеальної і яких місцеві люди відверто називають хабарниками. Ну а нещодавній скандал довкола отримання 260 тисяч хабара обласним воєнкомом, який вимагав гроші за посаду районного комісара, взагалі не витримує жодної критики.
Переглядів: 2612


Коментарі

0
5 Саша   [Материал]
А голова правий бо де військовий стан та чому в АТО приймають участь армійські частини а не поліція та нацгварлія а це військрвий злочин за який колись будуть відповідати в суді...

0
4 Запитання   [Материал]
Сільський голова очевидно від Свободи, той що ліс незаконно вирубував в Мушкатівському лісі і проти якого була відкрита кримінальна справа. Тепер зрозуміло чому так свободівські коментатори кинулись захищати його. Певно грошима за незаконно вирубаний ліс поділився.

0
3 Степан   [Материал]
та тих воєнкомів треба самих на фронт доставляти! Хлопця з Борщова взяли попід руки просто на вулиці, навіть, сволочі перевдягнутися не дали. Це законно питаю я вас? Можливо згаданий сільський голова перешкоджав саме таким протизаконним діям воєнкомівських посіпак, а не мобілізації загалом? За що його судити? А прокурорішкам лиш би діло пришити для руху справ!

0
2 Макс   [Материал]
Я би тому голові великий могорич поставив!

0
1 Запитання   [Материал]
Голова з Мушкатівки?

Имя *:
Email *:
Код *: