Головна » 2016 » Липень » 26 » За кого проголосує Борщів і громада: маніпуляція чи піар?

За кого проголосує Борщів і громада: маніпуляція чи піар?

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1531
Ні для кого не таємниця, що уже за кілька місяців в Борщівській громаді, створення якої не за горами, якщо вибори мера Борщева не відбудуться швидше, мають відбутись вибори нового голови та депутатів.

Після відставки Романа Сельського, який для багатьох став першим гідним мером, віжки управління містом вимушено перебрала секретар міської ради Галина Ковбель. Після цього стало зрозуміло, що нові вибори мають відбутись на протязі кількох наступних місяців.

Так співпало в часі, що на горизонті завиднілось створення громади, а тому для більшості обізнаних в політичних справах та виборчому законодавстві стало зрозуміло, що для мешканців Борщівщини наступні кілька місяців стануть дуже спекотними. І справа тут далеко не в погоді за вікном.

І от буквально вчора один з інформаційних порталів вирішив опублікувати свіженьке "соціологічне дослідження" під назвою "Кого вибере громада Борщова?". Здавалося б, ну що тут такого дивного, адже останніми роками соціологи наввипередки публікують різноманітні рейтинги і результати опитувань. Чому ж їм не провести опитування і серед мешканців майбутньої громади?!

От тільки досить дивним виглядає не стільки сам факт такого опитування, як кількість його фігурантів і їх "якість". В списку ймовірних очільників громади опинилось тільки шестеро політичних і не зовсім діячів місцевого розливу. Навіть для скромного Борщева, не кажучи уже про громаді, це дуже крихітний показник. Якщо вірити чуткам і аналізу існуючої ситуації, то їх може бути десяток-півтора. Тут і видні бізнесмени, і громадські діячі, і чиновники з політичними пенсіонерами-довгожителями.

Не встигло голосування розпочатись, як редакція уже оприлюднила попередні результати політичних симпатій борщівських виборців. Згідно з опитуванням, абсолютним фаворитом, за якого проголосувало ... аж 15 користувачів, став маловідомий Олег Варцімаха. Слідом за ним йде новоспечений керівник музею Михайло Сохацький з 4 голосами потенційних "виборців" в своєму активі. На цьому можна зупинитись, адже зрозуміло, що об'єктивність такого опитування наближена до нуля.

Швидше за все, опитування проводиться для подальшої маніпуляції свідомістю мешканців Борщівщини, адже в противному випадку ми змогли б побачити в цьому списку кандидатів добрий десяток відомих мешканцям району і міста прізвищ, а не парочку явно технічних і непрохідних кандидатів.

Переглядів: 1531


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: