Головна » 2018 » Листопад » 28 » За неіснуючу квартиру довірливий мешканець Борщівщини перерахував 40 тисяч гривень зеку з окупованої Донеччини

За неіснуючу квартиру довірливий мешканець Борщівщини перерахував 40 тисяч гривень зеку з окупованої Донеччини

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1376
Пройдисвіти стали «щедрішими». Тепер замість повідомлення про виграш автомобілів заманюють людей брехнею про виграні квартири. У таку шахрайську пастку потрапив житель села Цигани Борщівського району.

Чоловік три дні позичав гроші у сусідів, друзів та знайомих, пересилаючи їх на вказаний рахунок, проте нікому й словом не обмовився про виграш.

Як розповів начальник Борщівського відділення Андрій Свинарчук, поліцейські постійно ведуть превентивну роботу з жителями району, розповідаючи про різного роду шахрайства. Та, на жаль, люди воліють вчитися на власних помилка. Потерпілий чув і знав, що існують подібні шахрайські схеми, однак був переконаний, що його виграш – справжній.

Після того, як на мобільний 43-річного жителя села Цигани надійшло смс-сповіщення про виграш квартири у Києві, той одразу ж зателефонував за вказаними номерами. Чоловік, який підняв слухавку, представився менеджером національного банку з виплати нагород. Запевнив, що виграш у вигляді квартири є, але існує можливість отримати еквівалентну суму в гривнях – 750 тисяч. Думка про великі гроші геть спантеличила 43-річного селянина і той, мов зомбований, кинувся шукати кошти, які мали бути сплачені начебто в якості податку, оформлення документів, навіть військового збору. Три дні чоловік переказував на рахунок гроші. Загалом витратив 40 тисяч гривень, хоча «менеджер» вимагав більшу суму.

Ейфорія, в якій перебував житель Циган, розвіялася як в дим, того ж дня, коли, вчергове набравши номер, через який спілкувався з менеджером, чоловік почув, що це ніякий не банк, а в’язниця, і знаходиться не в Києві, а в Макіївці Донецької області і про менеджера з виплати виграшів ніхто не чув.

Як повідомляють у поліції, відомості за даним фактом поліцейські Борщівщини внесли до ЄРДР з правовою кваліфікацією – частина 1 статті 190 ККУ.
Переглядів: 1376


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: