Головна » 2016 » Липень » 30 » За смерть Володимира Яворського ніхто відповідати не буде?

За смерть Володимира Яворського ніхто відповідати не буде?

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1680
Такий невтішний висновок можна зробити після того, як деяку дуже цікаву інформацію оприлюднив голова тимчасової контрольної комісії щодо громадського і цивільного контролю за ходом розслідування вбивств громадських активістів Володимир Болєщук.

─ Ми звернулися у Генеральну прокуратуру і отримали відповідь, що два випадки смерті волонтерів з Тернопільщини (Володимира Яворського та Віталія Ващенка) перебувають на їхньому контролі. Стосовно смерті Володимира Яворського (на фото), то вже є висновки судмедексперта. З’ясовано, що смерть волонтера не була спричинена халатністю чи умисними діями лікарів. Але правоохоронці з’ясовують всі деталі. Триває слідство, ─ каже Володимир Болєщук.

Про умисне вбивство волонтера з Борщівщини заявив «свободівець» Олег Сиротюк. Депутат облради припустив, що смерть чоловіка настала внаслідок халатності лікарів. Тоді представники політсили домоглися відкриття справи одразу по чотирьох статтях. Серед них – невиконання функціональних обов’язків, халатність, підробка документів тощо. Олег Сиротюк вимагав у правоохоронців об’єктивного розслідування. Тоді ж і була створена вищезазначена комісія, яка контролювала роботу поліції.

Багато розповідати про компетентності та людяності деяких, не всіх, але значної частини, працівників лікарні в Борщеві не варто і, чесно кажучи, не дуже хочеться. Борщів'яни самі знають, як і хто їх лікує, сльозливі та шокуючі історії можна почути від кожного другого мешканця міста. Відразу після смерті волонтера, депутата міської ради від "Свободи" Яворського багато хто був впевнений, що суспільний резонанс справи, як би це цинічно і жорстоко не звучало, піде тільки на користь самій лікарні і медики почнуть працювати і цінувати людські життя, а не тільки заробляти гроші на біді інших. Але, схоже на те, що ситуація з безвідповідальністю, халатністю та свавіллям окремих медиків не вирішиться ніколи.

Аналізуючи цю ситуацію і саме розслідування, виникає цілком вмотивований страх, що тепер усі, у кого виникнуть проблеми з серцем чи ще якісь негаразди зі здоров'ям, можуть розраховувати виключно на себе та допомогу Бога. Адже потрапивши в лікарню, де мали б оперативно і навіть екстренно надати лікарську допомогу, хворому доведеться чекати годину часу, поки у когось з медиків знайдеться вільна хвилина, поки хтось бігає на "п'ятихвилинку" до головного лікаря, замість того, щоб негайно рятувати життя.

В справі порятунку людини усе вирішують навіть не хвилини, а секунди, за які кваліфікований і совісний лікар повинен зробити все від нього залежне. Невже за стільки часу, поки Володимир Яворський знаходився в лікарні, поки його рідні бігали в аптеку і молили допомогти, ні у кого не знайшлось зайвої хвилини?

Цікаво, але факт, що голова тимчасової комісії Володимир Болєщук є депутатом Тернопільської обласної ради від партії "Народний контроль". В той самий час начальником відділу охорони здоров'я Борщівської райдержадміністрації є його однопартієць і діючий депутат Борщівської районної ради від "Народного контролю" Ігор Мамчур, на якого також могла впасти тінь, якби слідчі та тимчасова комісія вказали на провину борщівських медиків і відсутність реального контролю зі сторони чиновників.
Переглядів: 1680


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: