Головна » 2020 » Липень » 2 » За відсутність масок будуть карати не лише особу, що її не має

За відсутність масок будуть карати не лише особу, що її не має

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2103
Кабінет міністрів схвалив проєкт закону, яким встановлюється спеціальна відповідальність за неносіння масок громадянами.

Урядовці на засіданні розглянули проект закону про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення. Про це пише РБК-Україна.

“Законопроєкт встановлює спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України. Відповідальність буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення та окремо – відповідальність юридичних осіб – власників відповідних будинків, споруд, громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати таких громадян у вказані приміщення лише за наявності відповідних масок. Встановлюємо відповідальність за це”, – заявив міністр юстиції Денис Малюська.

Розміри штрафів для юридичних осіб – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 тис. 400 грн до 5 тис. 100 грн).

“Штрафи великі. Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі. Тобто трішки зменшені штрафи, ніж зараз передбачені загальним порушенням правил карантину”, – уточнив Малюська

ЧО
Переглядів: 2103


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: