Головна » 2020 » Жовтень » 23 » Заліщицький Дрозд

Заліщицький Дрозд

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 10876
Вы слыхали, как поют дрозды?
Нет, не те дрозды, не полевые,
А дрозды, волшебники-дрозды,
Певчие избранники России.


Пісня А.Пугачової «Дрозди»


Окремі олігархи мають кількох приручених «князьків», котрі беруть участь у відмиванні незаконно отриманих коштів, кришуванні бізнесу тощо. Як правило, такі віддані олігарху люди повинні обіймати відповідні посади в органах влади та управління.

У даному випадку мова йдеться про голову Заліщицької районної ради Івана Дрозда. Зазначений посадовець є людиною Дмитра Фірташа. Саме він відповідав за кришування будівництва відомого агропромислового комплексу в селі Синьків Заліщицького району.
Сам І.Дрозд фактично керує будівельними фірмами ПП «Сатурн», ТОВ «Пласт», а також підконтрольними підрядними організаціями – ПП «Явір» і ПП «Шляхбудсервіс».

Щоправда, для прикриття, ці фірми записано на рідного брата, - Павла Дрозда. Останніми двома організаціями за часи керівництва Заліщицьким представницьким органом І.Дроздом «освоєно» понад 25 млн. грн. бюджетних коштів, виділених по програмі «Велике будівництво».

Для прикладу, фіктивна «реконструкція» силами ПП «Явір» адмінбудівлі національного заповідника «Дністровський каньйон» дала змогу збагатитися згаданому посадовцю на суму понад 2 млн. грн. За аналогією, «реконструкція» спортмайданчику Чортківського медичного коледжу (через ПП «Шляхбудсервіс») – 3 млн. грн. На «утепленні» навчальних закладів Заліщицького району (через ПП Гаврилюк, ТОВ ТТ «Будівничий», ФОП Ковалишина) – понад 3 млн. грн.

«Чисті» прибутки Іван Дрозд отримує і на ниві сільського господарства. Лише за надані в оренду понад 2 тис. га земель державної форми власності він особисто отримує щорічно 100000 доларів США. Сам серед близького оточення він любить вихвалятися, що ці кошти – родині від Санта Клауса на новорічні свята.

У 2013-2014 роках, перебуваючи в «Партії регіонів», брав участь в організації так званого «Антимайдану», а саме: його фінансуванні. На даний момент активно намагається вплинути на переформатування та функціонування територіальних ТВК та ДКВ з метою фальшування результатів майбутніх виборів до місцевого представницького органу, - Заліщицької ОТГ, на голову якої і балотується Іван Дрозд. До його підтримки залучено увесь адміністративний ресурс Заліщицької районної ради. На шальках терезів – мільйони бюджетних коштів, котрі нахабно крадуться в людей, задля подальшої феодалізації регіону.

Переглядів: 10876


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: