Головна » 2021 » Квітень » 22 » "Заломали руки і запхали в авто”: скаржиться у Тернополі мама призовника

"Заломали руки і запхали в авто”: скаржиться у Тернополі мама призовника

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1806
Забрали силоміць без причини? Мати призовника Світлана Павлів повідомила, про те, що її сина просто посеред вулиці затримали працівники військкомату.

З її слів, хлопцеві пред’явили звинувачення в тому, що його розшукують як ухилянта від строкової служби в лавах збройних сил України. Жінка переконана, син не повинен служити, адже має проблеми із здоров’ям. Вона показала десятки довідок із медичних закладів, які підтверджують діагноз.

У військкоматі телефоном конкретну ситуацію не коментують. Але кажуть, особа, яка має право на відстрочку, повинна надати документи, які це підтверджують. Якщо ж не надає, то вважається порушником. Про це в обласному військооматі наголошували ще під час початку призову.

Мати призовника Світлана Павлів зазначає, про те, що почався призов не знали і відповідних документів, які підтверджують відстрочку вчасно не подали.

В комісаріаті кажуть, висновки стосовно цього конкретного випадку зможуть зробити по завершенню проходження медогляду. Якщо ж діагноз підтвердиться, хлопець матиме відстрочку. Та сім’ю Павлів хвилює і те, що сина затримали просто посеред вулиці, і вже кілька днів до нього нікого не пускають. З хлопцем спілкуються лише телефоном. Адвокат сім’ї хлопця Олег Гриб стверджує, працівники військкомату порушують законодавство.

Тим часом у військкоматі кажуть, кожна сім’я може дізнатись причини, чому, за яких умов і причин затримали їхнього родича. Для цього слід написати заяву на ім’я військового комісара комісаріату Тернопільщини.

Галас
Переглядів: 1806


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: